Heracles versterkt zich met Duits-Griekse middenvelder

Reacties

Heracles Almelo heeft donderdagavond de tweede nieuweling van deze zomer gepresenteerd: Orestis Kiomourtzoglou. De Duits-Griekse middenvelder komt over van Derde Bundesliga-club Unterhaching.

Heracles versterkt zich met Duits-Griekse middenvelder

De 21-jarige Kiomourtzoglou tekent een contract voor twee jaar, met een optie voor nog een seizoen. 'Ik ben blij om hier te zijn', vertelt de Heracles-aanwinst op de clubsite. 'Dit voelt voor mij als een grote kans. De gesprekken met de club hebben me ervan overtuigd hier te tekenen. Ik hoop een sportieve bijdrage te kunnen leveren aan Heracles Almelo.'

Kiomourtzoglu is na Ajax-talent Navajo Bakboord de tweede aanwinst van Heracles. 'Orestis is een controlerende middenvelder, die het spel goed doorziet, iets onverzettelijks in zijn spel heeft en daardoor voor balans kan zorgen. Hij is vastberaden om te slagen en heeft daarom bewust voor ons gekozen', aldus technisch manager Tim Gilissen.

Kiomourtzoglu doorliep de jeugdopleiding van Unterhaching, waar hij nog een contract tot medio 2020 had. Afgelopen seizoen kwam de middenvelder tot 27 optredens in de Derde Bundesliga, waarin hij twee keer scoorde. In totaal speelde hij 110 officiële duels voor de voormalige Bundesliga-club.

Vorig jaar haalde Heracles, dat met Frank Wormuth een Duitse coach heeft, al doelman Janis Blaswich en verdedigers Lennart Czyborra, Maximilian Rossmann en Stephan Sama uit Duitsland. Ook middenvelder Alexander Merkel, die in 2018 overkwam van het Oostenrijkse Admira Wacker, heeft een verleden in Duitsland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.