Heracles breekt contract buitenkansje Kiomourtzoglou open

Reacties

Heracles Almelo heeft het contract van Orestis Kiomourtzoglou opengebroken en verlengd tot de zomer van 2023. De Duitse Griek had nog een verbintenis tot de zomer van 2021. In het nieuwe contract is een optie voor nog een seizoen opgenomen.

Heracles breekt contract buitenkansje Kiomourtzoglou open
© Pro Shots

De 21-jarige middenvelder kwam afgelopen zomer over van Unterhaching, dat actief is in de Derde Bundesliga. Het originele plan was dat de verdedigende middenvelder de tijd zou krijgen om te wennen aan het niveau, maar de in München geboren Kiomourtzoglou speelde dit seizoen praktisch alles. Binnen no time groeide hij uit tot een sterkhouder in het elftal van trainer Frank Wormuth.

Zelf reageert hij enthousiast via de clubkanalen van Heracles. 'Ik heb een hele goede stap gemaakt door hiernaartoe te komen. Ik kan hier doorgroeien en voel het vertrouwen vanuit de club. Het doet mij goed dat mijn spel en inzet gewaardeerd worden. Voor de komende weken ga ik er met het team alles aan doen punten te pakken voor de club en de fans.'

De ontwikkeling van Kiomourtzoglou is ook buiten de landsgrenzen niet onopgemerkt gebleven. In oktober maakte hij zijn debuut voor Duitsland Onder-21 en ook John van 't Schip, bondcoach van Griekenland, heeft de middenvelder van Heracles Almelo op de radar.

'Orestis heeft zich sinds zijn komst razendsnel ontwikkeld', laat technisch manager Tim Gilissen via een persbericht weten. 'Zowel binnen als buiten het veld is hij een belangrijke schakel in ons team geworden. We zijn blij dat hij ervoor kiest langer in Almelo te blijven. Dat is niet alleen goed voor zijn persoonlijke groei, ook voor het elftal en richting komend seizoen is dit een positief signaal.'

Met het nieuwe contract denkt Heracles Kiomourtzoglou nog wat langer in Overijssel te kunnen houden. Wat de overige middenvelders gaan doen is onzeker. Mo Osman en Alexander Merkel beschikken over een aflopend contract en Mauro Júnior wordt nu nog gehuurd van PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.