Swinkels keert in nog onbekende rol terug bij Willem II

Reacties

Voormalig aanvoerder Arjan Swinkels keert terug bij Willem II. Swinkels zal een aantal dagen meelopen in de jeugdopleiding om te bepalen welke rol hij kan vervullen bij de Tilburgse club.

Swinkels keert in nog onbekende rol terug bij Willem II
© Pro Shots

Swinkels stopte vorig seizoen als speler van VVV-Venlo met voetbal en kwam tussen 2004 en 2012 liefst 170 officiële wedstrijden uit voor Willem II. In 2012 nam hij afscheid met promotie naar de Eredivisie (zie foto).

'Bij de jeugdopleiding is er altijd plek voor mensen die goed zijn geweest voor de club. Dit geldt zeker voor Arjan en we helpen hem graag om te onderzoeken wat zijn volgende stap is na zijn actieve loopbaan als profvoetballer', zei hoofd jeugdopleiding Bastiaan Riemersma op de clubwebsite.

Met een andere ex-aanvoerder, Jordens Peters, ging Willem II juist niet in zee. 'Het is ons uitgangspunt geweest om hem voor onze mooie club te behouden', stelde algemeen directeur Martin van Geel. 'We hebben echter uiteindelijk gezamenlijk geconcludeerd dat wij hem momenteel niet de uitdaging kunnen bieden waarnaar hij op zoek is. Jordens zal daarom bij een andere organisatie dan Willem II zijn carrière na het voetbal beginnen op te bouwen.' Van Geel gaf daarna wel aan dat de deur voor Peters open blijft staan.

Uiteindelijk werd Peters directeur bij Roda JC. Geert-Jan Jakobs sprak hem over zijn nieuwe rol: 

Bekijk hier al onze video's
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer A. Swinkels
Meer over A. Swinkels
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.