Super League-baas Pérez: 'Willen reageren op wensen van fans'

Reacties

Florentino Pérez legt in een korte reactie bij de lancering van de European Super League (ESL) uit waarom de twaalf oprichters de competitie uit de grond hebben gestampt.

Super League-baas Pérez: 'Willen reageren op wensen van fans'
© Pro Shots

De 74-jarige preses van Real Madrid zal als voorzitter van de ESL fungeren. 'We willen voetbal op elk niveau helpen en zorgen dat het de juiste plaats inneemt in de wereld', laat Pérez weten in een verklaring. 'Voetbal is de enige mondiale sport met meer dan vier miljard supporters. Het is onze verantwoordelijkheid als grote clubs om te reageren op de wensen van de fans.'

Andrea Agnelli is als vicepreses van de ESL aangetreden. Dat is pikant: de Juventus-voorman fungeert formeel ook nog als voorzitter van de belangenvereniging voor clubs ECA, de instantie die de Super League-plannen niet bepaald ziet zitten. Volgens verschillende media legt Agnelli zijn functie bij de ECA dan ook neer.

'Onze twaalf oprichters vertegenwoordigen miljarden fans en samen zijn we goed voor 99 Europese prijzen', schrijft Agnelli. 'We zijn op dit kritieke moment samengekomen om de Europese competities te transformeren tot een duurzaam geheel.'

De Juve-preses heeft het ook over het 'vergroten van de solidariteit', al blijft onduidelijk wat hij hier precies mee bedoelt. Feit is dat de clubs die deelnemen aan de ESL kunnen rekenen op 3,5 miljard euro, zo'n beetje zeven keer de hele omzet van de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.