ECA fel gekant tegen 'gesloten' Super League

Reacties

De ECA is tegen de plannen voor een Europese Super League. De belangbehartiger van Europese clubs benadrukt in een reactie mét de UEFA te praten over een nieuwe structuur voor de Europese competities.

ECA fel gekant tegen 'gesloten' Super League
© Pro Shots

De ECA, die de belangen van 246 clubs in Europa behartigt, neemt in een statement afstand van de plannen voor een Europese Super League. Twaalf clubs zouden een principeakkoord hebben bereikt over het opzetten van dergelijke nieuwe competitie.

De ECA is 'fel gekant' tegen een gesloten competitiemodel, zoals wordt voorgesteld in de plannen voor een Europese Super League. Een andere opzet van de Europese clubtoernooien is wel onderwerp van gesprek, maar de ECA wil dat bereiken in samenspraak met de UEFA.

De ECA kondigt aan de komende dagen samen te komen voor een nadere reactie op de ontwikkelingen. Ongetwijfeld zal dan ook de rol van ECA-voorzitter Andrea Agnelli aan de orde komen, aangezien de Italiaan als voorzitter van Juventus het voortouw zou hebben genomen bij de Super League-initiatieven.

De Super League-plannen zorgden voor een storm van kritiek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.