'Bom onder UEFA-plannen: komst Super League zet voetbalwereld op z'n kop'

Reacties

Meerdere Europese topclubs hebben volgens Amerikaanse berichtgeving een principeakkoord bereikt over het opzetten van de Super League. Dat druist rechtstreeks in tegen de plannen die de UEFA maandag wil presenteren voor de Champions League. Een dergelijke gang van zaken zou de mondiale voetbalwereld behoorlijk op z'n kop zetten.

'Bom onder UEFA-plannen: komst Super League zet voetbalwereld op z'n kop'
© Pro Shots

Volgens The New York Times zijn initiatiefnemers Juventus, Manchester United, Liverpool en Real Madrid het eens geworden over de opzet van de zogenoemde Super League, een nieuwe Europese competitie, waarin de beste teams van het continent het tegen elkaar zouden opnemen in een eigen toernooi, los van de 'kleinere clubs'.

In totaal hebben twaalf clubs hun interesse in het project kenbaar gemaakt. Het gaat om zes Engelse teams (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur), drie Spaanse teams (Real Madrid, Barcelona en Atlético Madrid) en drie Italiaanse teams (Juventus, AC Milan en Internazionale). De groep hoopt de komende tijd meer draagvlak te vinden, onder meer in Duitsland bij Bayern München en Borussia Dortmund.

Volgens het Amerikaanse medium willen de clubs zondagavond de nieuwe plannen bekendmaken, een dag voordat de UEFA de nieuwe opzet van de Champions League wilde presenteren. UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin sprak zich eerder al zeer kritisch uit over de Super League: 'Het is een idee, een wens van mensen die niet geven om de rest van de voetbalclubs. Zij kijken alleen naar vandaag en niet naar morgen.'

De UEFA is op de hoogte van de Super League-plannen en zou flinke sancties overwegen. Volgens The New York Times denkt de bond eraan om de betreffende clubs te verbannen uit hun landelijke competities en, uiteraard, uit de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.