Maatsen hoopt op definitieve transfer naar Borussia Dortmund

Reacties

Ian Maatsen en zijn entourage zetten volop in op een langer verblijf bij Borussia Dortmund. De 22-jarige linksback is door Chelsea verhuurd aan de halvefinalist van de Champions League, maar Maatsen hoopt na dit seizoen de definitieve overstap te maken.

Maatsen hoopt op definitieve transfer naar Borussia Dortmund
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 0
PSG
PSG

Maatsen trok in 2018 vanuit de jeugdopleiding van PSV naar Chelsea. In september 2019 maakte hij zijn officiële debuut voor The Blues, die hem achtereenvolgens aan Charlton Athletic, Coventry City, Burnley en nu dus Borussia Dortmund verhuurden. Al zijn verhuurperiodes bleken een schot in de roos. Zijn periode in Duitsland is vooralsnog het meest succesvol. Woensdag speelt hij in de halve finales van de Champions League, hoogstwaarschijnlijk opnieuw als basisspeler, tegen Paris Saint-Germain.

Borussia Dortmund kan Maatsen voor een gelimiteerde som overnemen van Chelsea en ook de speler zelf heeft zijn zinnen gezet op een langer verblijf in Duitsland. 'We zijn bezig om bij de club te blijven', bevestigt zijn vader Edward Maatsen, die woensdag in een achtergrondverhaal op VI PRO uitgebreid aan het woord komt over de loopbaan van zijn zoon.

Maatsen senior: 'De clubs moeten het onderling uitvechten. Ian ontwikkelt zich hier goed en bij Chelsea gaat het ook niet lekker sinds ze van eigenaar veranderd zijn. Veel bij die club draait ook om geld, dat lijkt soms wel belangrijker dan het clubbelang. We hebben behalve Chelsea en Dortmund meer opties, maar Dortmund is een goede doorstart gebleken. En kijk welke jongens ervandaan komen. Bellingham, Haaland… '

'Als jonge jongen moet je eigenlijk ook niet bij een té grote club zitten, met zoveel druk. Bij bijvoorbeeld Manchester City gooien ze ook niet zomaar een jonge jongen op de linksbackpositie. Daar rollen koppen als het even wat minder gaat en je bent als jonge voetballer zo weer vergeten als het even niet goed gaat.'

Lees woensdag op VI PRO een achtergrondverhaal over Ian Maatsen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.