Champions League 2.0 komt steeds dichterbij

Reacties

Het grondig veranderen van de huidige Champions League-opzet is weer een stap dichterbij gekomen. Vanuit de ECA (belangenvereniging van Europese topclubs) is vrijdag grote steun gekomen voor de plannen die op tafel liggen, zo meldt BILD.

Champions League 2.0 komt steeds dichterbij
© Pro Shots

Het gaat om de zogeheten Horizon 24-plannen. In die nieuwe opzet nemen liefst 36 in plaats van 32 clubs deel aan de groepsfase van de Champions League. Er wordt dan niet langer in poules van vier gespeeld. In plaats van daarvan komt er één grote poule van 36 clubs. De nummers één tot en met acht plaatsen zich aan het einde van de groepsfase voor de knock-outfase. De laatste acht teams voor de achtste finale komen dan voort uit play-offs tussen de nummers negen tot en met 24.

De veranderingen moeten voor meer spanning én meer inkomsten zorgen. Ploegen gaan in de eerste helft van het Champions League-seizoen minstens tien in plaats van zes wedstrijden spelen en teams treffen elkaar niet langer twee keer. De competitie moet zo minder voorspelbaar worden. Op basis van loting worden de tegenstanders voor de tien duels in de groepsfase bepaald.

De steun vanuit de ECA is niet verrassend, maar is wel belangrijk voor de UEFA. Eerder riep Juventus-preses Andrea Agnelli als voorzitter van de belangenvereniging zijn leden al op om de plannen te steunen. Op 19 april wordt door de Europese voetbalbond de knoop definitief doorgehakt, volgens de huidige planning. De plannen kunnen op zijn vroegst in 2024 ingevoerd worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.