Stam legt uit waarom Manchester United voor Pochettino moet gaan

Reacties

Mauricio Pochettino moet de topkandidaat zijn om de vaste opvolger van José Mourinho te worden als manager van Manchester United. Dat zegt Jaap Stam, die als voormalig Red Devil gevraagd wordt naar de te varen koers bij de club waar hij tussen 1998 en 2001 onder contract stond.

Stam legt uit waarom Manchester United voor Pochettino moet gaan

Volgens Stam heeft de clubleiding een wijze beslissing genomen door zijn voormalige ploeggenoot Ole Gunnar Solskjaer in te huren als interim-manager. De Noor kan volgens de Nederlander voor een gevoel van vrijheid zorgen bij de spelers. Het is aan Solskjaer om voor zo goed mogelijke beginomstandigheden te zorgen voor de manager die dan vanaf komende zomer probeert United terug naar de absolute top te loodsen.

Volgens Stam is Pochettino daar de aangewezen man voor. De oud-verdediger zegt tegen Sky Sports over de Tottenham Hotspur-manager: 'Hij is de beste keuze. Hij heeft veel ervaring opgedaan in Engeland door zijn werk bij Southampton en Tottenham. Hij is goed in het bouwen van een team, speelt aanvallend voetbal en scoort het liefst door van achteruit op te bouwen.'

De vraag is of het United lukt om Pochettino los te weken bij Spurs, dat binnenkort verhuist naar het nieuwe onderkomen. De Argentijnse coach heeft eerder al gezegd zijn ploeg graag naar het nieuwe White Hart Lane te willen leiden. Stam denkt dat Pochettino de verleiding niet kan weerstaan als er een aanbieding komt: 'Er is veel discussie over dat Tottenham geen geld uitgeeft en ik denk dat hij een trainer is die echt ieder jaar wil investeren om beter te worden. Bij United kan dat. Het geld is er, dus voor hem zou dit een ultieme stap zijn.'

Grappend zegt Stam, die sinds zijn vertrek bij Reading in maart van dit jaar zonder club zit, dat het leuk was geweest als hij wat had gehoord van de clubleiding tijdens de zoektocht naar een interim-manager. Stam wordt door een deel van de achterban van PEC Zwolle gezien als de ideale kandidaat om de deze woensdag vertrokken John van 't Schip op te volgen bij de nummer vijftien van de Eredivisie.

'De naam die genoemd wordt is Jaap Stam, het kind van PEC Zwolle'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.