PEC neemt afscheid van Van 't Schip na bekerafgang tegen AZ

Reacties

John van 't Schip is niet langer de trainer van PEC Zwolle. De Eredivisionist heeft naar eigen zeggen in goed overleg besloten afscheid te nemen van de coach. PEC staat op de vijftiende plek in de Eredivisie en werd afgelopen dinsdag door AZ op pijnlijke wijze uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi (5-0).

PEC neemt afscheid van Van 't Schip na bekerafgang tegen AZ

Van 't Schip was bezig aan zijn tweede seizoen bij PEC, waar hij het aanvankelijk erg goed deed. In de winterstop van zijn eerste jaar in Zwolle stond zijn ploeg op de vijfde plaats, maar vervolgens begon de vrije val. PEC won nog maar drie keer en door de 6-0 nederlaag bij AZ op de laatste speeldag greep de club ook nog naast een ticket voor de play-offs om Europees voetbal.

Desondanks mocht Van 't Schip aanblijven, maar het lukte hem niet om het tij te keren. PEC zakte al snel af naar de degradatiezonde van de Eredivisie en een van de enige overtuigende zeges was die in het bekertoernooi op bezoek bij De Graafschap (2-5). Voor de bekernederlaag bij AZ kwamen de Zwollenaren in eigen huis niet verder dan 0-0 tegen NAC Breda.

PEC sluit het jaar vrijdag af met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo, maar zonder Van 't Schip op de bank. Assistent-trainer Gert Peter de Gunst neemt dan de honneurs waar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'De naam die genoemd wordt is Jaap Stam, het kind van PEC Zwolle'

VI's Stef de Bont schreef afgelopen weekend al een uitgebreide reconstructie over de problemen bij PEC Zwolle.

Bekijk hier de samenvatting van AZ - PEC Zwolle, de laatste wedstrijd van John van 't Schip.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.