Willem II moet feest uitstellen, maar houdt beste promotieperspectief

Reacties

Willem II moet het promotiefeest in elk geval een week uitstellen. De Tilburgers speelden in eigen huis vrijdagavond gelijk tegen directe concurrent FC Groningen. Toch zullen ze niet helemaal ontevreden zijn met het resultaat, zeker gezien de remise van Roda JC.

Willem II moet feest uitstellen, maar houdt beste promotieperspectief
© Pro Shots
Willem II
Willem II
1 - 1
FC Groningen
FC Groningen

Een uitverkocht en kolkend stadion. Een supporter die vooraf de microfoon van de speaker overnam en het publiek opzweepte. Speciale promotieshirts (‘Return of the king’) bij de supporters. Tilburg was klaar voor de terugkeer van Willem II op het hoogste niveau, na een afwezigheid van twee jaar.

Maar net zoals de laatste weken al het geval was, ging het moeizaam voor de ploeg van Peter Maes. FC Groningen, dat juist aan een geweldige opmars bezig is die het hoopt voor te zetten tot een directe promotieplek, had licht de overhand in de eerste helft. Het kreeg via Romano Postema en Thom van Bergen enkele kansjes, terwijl de thuisploeg vooral op de counter loerde, maar ongevaarlijk bleek.

In het tweede bedrijf waren de rollen in de eerste fase omgedraaid, maar bleef FC Groningen – ditmaal uit de omschakeling – het meest gevaarlijk. Erik Schouten (sliding tijdens een counter) en Doodeman (op de doellijn bij een daaropvolgende corner) voorkwamen echter een voorsprong van de bezoekers.

Een paar minuten later was Doodeman ook aan de andere kant dé grote man. De buitenspeler werd luttele minuten na zijn redding op de lijn weggestuurd op rechts, nam goed aan en schoot met zijn rechterbeen had en knap raak in de verre hoek: 1-0. Met zijn treffer ontplofte Tilburg, maar voordat de uitbarsting goed en wel was afgelopen, zag de wereld er plots anders uit.

Jesse Bosch had een gele prent gepakt die hem een schorsing opleverde en Jorg Schreuders had vanaf de linkerkant een soortgelijk schot in huis als Doodeman, waarmee hij voor de gelijkmaker zorgde. Gezien de stand op de ranglijst wilde FC Groningen meer, maar na de treffer van Schreuders werd het vooral een vechtwedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De frustratie bij de overtreding van Leandro Bacuna sprak boekdelen: FC Groningen had gevoelsmatig de zege meer nodig dan Willem II. De captain van Trots van het Noorden ontsnapte met een gele kaart, maar het was veelzegend voor de eindfase waarin het vooral hard en niet goed was van beide kanten. Gescoord werd er dan ook niet meer in Tilburg. 

Hoewel Willem II het promotiefeest moet uitstellen, houdt het FC Groningen op afstand en heeft het nog altijd de beste papieren voor een Eredivisie-ticket, te meer omdat de twee directe achtervolgers op de slotdag nog tegen elkaar spelen én Roda JC punten verspeelde bij Jong Ajax. 'De return of the king' is voor Koningsdag weliswaar niet gelukt, maar wellicht wordt kleurt Dordrecht komende week alsnog rood-wit-blauw.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Willem II
37
22
10
5
74-33
+41
76
2
Roda JC Kerkrade
37
21
12
4
69-32
+37
75
3
FC Groningen
37
21
9
7
69-30
+39
72
4
FC Dordrecht
37
18
14
5
73-50
+23
68
* Actueel tot en met 4 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.