Clubicoon Solskjaer interim-manager Manchester United

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer is aangesteld als interim-trainer van Manchester United. De clubicoon vult het gat op dat de ontslagen José Mourinho heeft achtergelaten. De Noor wordt tot de zomer gehuurd van het Noorse Molde FK.

Clubicoon Solskjaer interim-manager Manchester United

Mike Phelan, in het verleden werkzaam onder Sir Alex Ferguson, keert ook terug en wordt assistent naast Michael Carrick en Kieran McKenna. Solskjaer was eerder als spitsentrainer en manager van het tweede elftal werkzaam bij United.

De 45-jarige manager is verhuurd door Molde FK, waar hij begin deze maand nog zijn contract verlengde, in totaal zes jaar hoofdtrainer is en twee Noorse landstitels en eenmaal de Noorse beker pakte. Tussendoor was Solskjaer al even actief in de Premier League, met Cardiff City in 2014. Die ploeg degradeerde onder zijn leiding.

Solskjaer heeft een fraai verleden als speler van Manchester United. Als aanvaller was hij tussen 1996 en 2007 actief voor The Red Devils, met 123 goals in 359 optredens. In die periode won de club zes keer de landstitel, twee keer de FA Cup en één keer de Champions League.

Met name als supersub was Solskjaer belangrijk voor Man United. Zijn meest bijzondere invalbeurten waren in 1999 tegen Nottingham Forest met vier doelpunten in een 1-8 zege en later dat jaar in de legendarische Champions League-finale tegen Bayern München in Camp Nou, waar Solskjaer na de gelijkmaker in blessuretijd van ploeggenoot Teddy Sheringham in de slotseconden het winnende doelpunt maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.