Solskjaer belooft meer na vijfklapper: United-filosofie in ere herstellen

Reacties

Bij Manchester United is er het geloof dat de uithaal tegen Cardiff City (1-5) zeker geen incident was. Interim-manager Ole Gunnar Solskjaer wil doordenderen en gaat zijn spelers ondanks het drukke programma zeker niet de opdracht geven krachten te sparen, ook niet op Boxing Day tegen laagvlieger Huddersfield Town.

Solskjaer belooft meer na vijfklapper: United-filosofie in ere herstellen

Voor het eerst sinds de laatste Premier League-wedstrijd onder Sir Alex Ferguson in mei 2013 scoorde Manchester United zaterdag in de competitie weer vijf keer. Dat gebeurde uitgerekend in de eerste wedstrijd onder Solskjaer, die kan rekenen op de adviezen van zijn oude manager. De Noor herhaalt op de clubsite bij zijn vooruitblik op Huddersfield-thuis allesbehalve bang te zijn voor de invloed van de Schot. 'Hij is de grote baas en als er iemand is die me goed advies kan geven, dan is hij het wel.'

De supporters op Old Trafford zijn de laatste jaren niet verwend. Onder David Moyes en Louis van Gaal was het veldspel van Manchester United vaak stroperig en de vorige week ontslagen José Mourinho stond bekend om zijn defensieve tactieken, zeker in topwedstrijden. Solskjaer wil voor de ommekeer zorgen: 'De aanvallende filosofie hoort bij Man United. Het is traditie. Zo wilden we ook spelen tegen Cardiff en dat is gelukt.'

De tijdelijke opvolger van Mourinho zegt in ieder geval toe dat de handrem er geen moment meer opgaat bij The Mancunians. 'Het gaat niet altijd gebeuren dat we zo veel kansen creëerden als zaterdag, maar door onze snelheid voorin moest Cardiff wel achteruit. Ik denk niet dat er een team is dat Jesse Lingard, Marcus Rashford, Anthony Martial en Paul Pogba graag op snelheid op zich af ziet komen, dus waarom zouden we stoppen? Bij de bespreking voor de wedstrijd tegen Cardiff zeiden we al dat we wilden doorgaan na de eerste goal. Als je de tweede maakt, ga je voor de derde. Dat zit in de natuur van deze club, dat je altijd naar voren gaat en aanvalt', aldus Solskjaer.

Het zijn woorden die in de smaak zullen vallen bij de supporters, maar ook bij alle clublegendes. Veel van de United-iconen waren kritisch over de aanpak van Mourinho. Solskjaer verwacht geen voorkeursbehandeling te krijgen van bijvoorbeeld Gary Neville, met wie hij meer dan een decennium de kleedkamer deelde. 'Wees maar niet bang, Gary zal hard zijn voor me. Ik heb elf jaar bij hem gezeten in de kleedkamer. Jullie kennen Gary en hij wordt nu ook betaald om zijn mening te geven dus dat is wat hij natuurlijk moet doen. Ik ben niet anders dan andere managers. Als ik een team leid, dan is het spel mijn verantwoordelijkheid. Het is mijn taak om de spelers met plezier te laten spelen', spreekt de oud-spits.

Manchester United neemt het woensdag om 16.00 uur in eigen huis op tegen Huddersfield Town, de nummer negentien van de Premier League.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.