Smolov wil Weah achterna en droomt van AC Milan

Nieuwkomer Fedor Smolov heeft nog geen competitieduel gespeeld voor Feyenoord, maar droomt al wel stiekem van een toekomst bij het grote AC Milan.

Smolov wil Weah achterna en droomt van AC Milan

Via een huurconstructie met het Russische Dinamo Moskou haalde technisch directeur Leo Beenhakker de talentvolle aanvallende middenvelder/spits naar De Kuip. In verschillende oefenduels maakte de jongeling indruk. Smolov denkt al een aantal stappen verder. Sinds hij George Weah op rode schoenen in het shirt van de Rossoneri heeft zien spelen, wil hij naar Milaan.

'Maar daarvoor zal ik eerst naam moeten maken', vertelt Smolov aan Voetbal International. 'En dat kan dit seizoen bij Feyenoord. Ik was ooit de eerste speler uit mijn lichting die debuteerde in de Russische Premjer Liga. Maar in de jaren daarna zag ik de ene na de andere speler met minder kwaliteiten doorbreken, terwijl ik op de bank zat. Bij Feyenoord ga ik voor eerherstel.'

Het bevalt Smolov vooralsnog prima bij Feyenoord. 'Ik voel me thuis en wil hier slagen.'

In de nieuwe editie van Voetbal International die vanaf woensdag in de winkel ligt lees je een uitgebreide reportage over Feyenoord, waarin ook de nieuwelingen Fedor Smolov en Michael Lumb aan het woord komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen