Smolov scoort vertrouwen ondanks verlies Feyenoord

Feyenoord kreeg een stevige nederlaag te slikken in Portugal. Fedor Smolov hield desondanks extra vertrouwen over aan het duel met Benfica.

Trainer Mario Been legde na het 4-1 verlies de nadruk op de positieve punten. In het eerste half uur zag hij Feyenoord verdiend op voorsprong komen. 'Aan die fase houden we ons vast', zei Been op de Feyenoord-website. 'In de tweede helft zijn we totaal overklast. Benfica was na rust duidelijk een maatje te groot voor ons.'

De Feyenoord-trainer was na afloop ook positief over Smolov. De Russische huurling luisterde zijn eerste basisplaats op met een treffer. 'Hij heeft het goed gedaan', aldus Been. 'Hij maakte een goede goal en heeft gedaan wat we hem vooraf hebben gevraagd. Met zijn loopvermogen heeft hij veel werk verricht.'

Smolov sloot zich bij zijn coach aan dat Feyenoord in het eerste half uur goed voor de dag kwam. 'De tweede helft kregen we vier doelpunten tegen, maar ik denk dat die eindstand een beetje geflatteerd is.' Over zijn eigen optreden kon hij tevreden zijn. 'Voor mezelf is het belangrijk dat ik een doelpunt heb gemaakt, dat geeft mij extra vertrouwen voor de toekomst.'