Simeone doet tegen Liverpool wat hij als tiener aankondigde: 'Zo mooi'

Reacties

Op de historische avond van Napoli tegen Liverpool was Giovanni Simeone een van de helden. De 27-jarige Argentijn deed wat hij als tiener al aankondigde.

Simeone doet tegen Liverpool wat hij als tiener aankondigde: 'Zo mooi'
© Pro Shots
Napoli
Napoli
4 - 1
Liverpool
Liverpool

Simeone kuste na zijn doelpunt zijn arm. Dat had hij zijn ouders jaren geleden al beloofd, toen hij op dertienjarige leeftijd het logo van de Champions League liet tatoeëren. 'Je hoort achttien jaar te zijn, maar ik was zo'n fan van de Champions League dat ik het logo op mijn dertiende liet tatoeëren. Mijn vader wilde niet dat ik dat deed. En mijn moeder vroeg waarom? Omdat als ik op een dag zal spelen en mijn eerste goal maak, ik deze tatoeage zal kussen', had hij geantwoord op de twijfels van zijn vader, de huidige Atlético Madrid-trainer Diego Simeone.

Het aangekondigde moment kwam woensdag tegen Liverpool, toen Simeone geëmotioneerd zijn tatoeage kuste na zijn treffer kort voor rust. 'Het was emotioneel. Ik heb altijd gedroomd van dit moment. Ik heb er hard voor gevochten en hier sta ik', zei de Argentijn na zijn ultieme debuut in de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Via de nodige omwegen kwam Simeone afgelopen zomer terecht bij Napoli. En was er zijn eerste optreden in de Champions League, waarover hij als tiener had gerept. 'Ik wist het, ik was er klaar voor, ik heb altijd hier willen zijn om in ieder geval één kans te hebben gehad in de Champions League. Ik heb die gekregen en gelukkig heb ik die benut. Het was opwindend. Om te winnen van zo'n team betekent veel.'

Vooraf had hij via de telefoon nog gesproken met zijn vader. 'Dat doen we altijd. Hij vertelde me dat ik het zou kunnen als ik erin zou komen. En dat gebeurde', vertelde zoonlief Simeone, die kort voor zijn moment was ingevallen voor Victor Osimhen. 'Het was fantastisch en zo mooi om de fans mijn naam te horen scanderen. Ik heb hard moeten knokken om hier te komen. Veel mensen geloofden niet in mij en ik moet ook die mensen bedanken.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Napoli
Meer over Napoli
Meer G. Simeone
Meer over G. Simeone
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.