Osimhen en Simeone bezorgen Napoli slotakkoord in bijzonder seizoen

Reacties

Napoli heeft in het Diego Armando Maradona-stadion de laatste wedstrijd van een waar successeizoen in een overwinning omgezet. Hekkensluiter Sampdoria werd verslagen tijdens een feestwedstrijd.

Osimhen en Simeone bezorgen Napoli slotakkoord in bijzonder seizoen
© Pro Shots
Napoli
Napoli
2 - 0
Sampdoria
Sampdoria

Het duel tussen de trotse landskampioen en de rode lantaarndrager stond in het teken van de festiviteiten van Napoli en het weerzien met Samp-spits Fabio Quagliarella, de veertigjarige goaltjesdief met een verleden bij Napoli.

Waar in de straten en nabij het stadion de festiviteiten al uren aan de gang waren, kregen die voor de aftrap een vervolg. De na dit seizoen vertrekkende succescoach Luciano Spalletti werd geëerd als Beste Trainer en Kvicha Kvaratskhelia werd gehuldigd als Beste Speler in de Serie A. Daar bleef het niet bij, want de geschorste Min-Jae Kim werd in het zonnetje gezet omdat hij werd uitgeroepen tot Beste Verdediger en tot slot werd de prestatie van Victor Osimhen luister bijgezet. De Capocannoniere (topscorer) scoorde liefst 25 keer voor vandaag.

Het was voor een laatste keer feest in Napels dit seizoen.
© Pro Shots
Het was voor een laatste keer feest in Napels dit seizoen.

Nadat de kampioensspelers, die met hun kinderen het veld betraden, hun medailles hadden ontvangen ging de thuisploeg op zoek naar de openingsgoal. Napoli had het overwicht en creëerde ook wel kansen, maar scoorde niet voor rust. Quagliarella kreeg zelfs nog een mogelijkheid om de hekkensluiter op voorsprong te zetten, maar zover kwam het niet.

Uiteraard was ook de dochter van Oismhen present, met masker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na ruim een uur konden de Napoli-fans eindelijk ook juichen voor een treffer. Osimhen voegde nog maar eens een goal aan zijn fraaie totaal toe. Na een overtreding van Nicola Murru benutte hij zelf een strafschop; zijn 26ste goal van het seizoen. Daar bleef het niet bij, want in de slotfase zorgde Giovanni Simeone met een schitterende knal voor de eindstand. 

Zo sloot het dit seizoen zo gekwelde Sampdoria af zoals het de laatste weken ging: teleurstellend. In de laatste elf competitieduels werd niet gewonnen en maar vier keer een punt gepakt door de ploeg van coach Dejan Stankovic, die voor het duel bevestigde te vertrekken. Bram Nuytinck en Sam Lammers zaten niet in de wedstrijdselectie bij Samp, dat zich nu kan gaan richten op de Serie B. Daar moet mogelijk door de financiële wanorde nog wel met een puntenstraf begonnen worden. Want de club mag dan gered zijn van een faillissement door de verkoop aan Leeds-eigenaar Andrea Radrizzani, gezond is de club nog lang niet. En zo werd het laatste duel van de kampioen er een van een groot contrast.

Serie A

Stand Serie A 2022/2023

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
38
28
6
4
77-28
+49
90
2
Lazio
38
22
8
8
60-30
+30
74
3
Internazionale
38
23
3
12
71-42
+29
72
4
AC Milan
38
20
10
8
64-43
+21
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Napoli
Meer over Napoli
Meer V. Osimhen
Meer over V. Osimhen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.