Napoli overklast Liverpool en geeft statement af in groep van Ajax

Reacties

In de Champions League-groep van Ajax en Rangers FC heeft Napoli woensdagavond een pak slaag uitgedeeld aan Liverpool. Het lukt Jürgen Klopp maar niet om de Napolitaanse vloek te verbreken.

Napoli overklast Liverpool en geeft statement af in groep van Ajax
© Pro Shots
Napoli
Napoli
4 - 1
Liverpool
Liverpool

Klopp stond drie keer eerder in Napels tegenover Napoli en al deze wedstrijden werden door de trainer verloren. Woensdag ging het opnieuw mis voor Klopp in het Stadio Diego Armando Maradona. Liverpool kwam bijzonder slecht voor de dag en centrale verdedigers Joe Gómez en Virgil van Dijk waren duidelijk niet bij de les. Napoli overrompelde Liverpool en won dik verdiend: de overwinning had zelfs nog ruimer kunnen uitvallen.

Al in de vijfde minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een handsbal van James Milner schoot Piotr Zielinski raak vanaf de strafschopstip. Niet lang hierna kreeg Napoli weer een penalty, deze keer na een overtreding van Van Dijk op Victor Osimhen. De spits ging zelf achter de bal staan, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Liverpool-doelman Alisson Becker.

Klopp hoopte dat Liverpool na deze meevaller in de wedstrijd zou kunnen groeien, maar dat gebeurde niet. Napoli bleef de baas op het veld en Van Dijk haalde een inzet van Khvicha Kvaratskhelia weg van de doellijn. Het bleek uitstel van executie te zijn, want even later maakte Frank Zambo Anguissa er alsnog 2-0 van. En dankzij de eerste Champions League-goal van Giovanni Simeone (in de ploeg gekomen voor de geblesseerd uitgevallen Osimhen) ging Napoli zelfs met een 3-0 voorsprong aan de thee. Simeone werd na zijn treffer overmand door emoties.

Direct na rust ging het Italiaanse doelpuntenfeest verder. Alisson keerde de eerste poging van Zielinski, maar kon niet voorkomen dat de Pool uit de rebound alsnog de 4-0 maakte. Kort hierna deed Liverpool dan eindelijk wat terug, via een doeltreffend schot van Luis Díaz, maar een comeback van de verliezend finalist van vorig seizoen zat er hierna niet in. Zo krijgt Ajax volgende week een extreem gemotiveerd Liverpool tegenover zich op Anfield en gaat Napoli met veel vertrouwen naar Rangers toe.

de doelpunten in beeld

Lees hier het verslag van ajax-rangers

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.