Ajax schiet uit de startblokken en is veel te sterk voor Rangers

Reacties

Ajax is woensdagavond uitstekend begonnen aan een nieuwe Champions League-campagne. De ploeg van Alfred Schreuder was veel te sterk voor Rangers FC en al na ruim een halfuur zeker van de zege. De veelbesproken Mohammed Kudus vervulde een hoofdrol in het Amsterdamse succes.

Ajax schiet uit de startblokken en is veel te sterk voor Rangers
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 0
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Er was in de afgelopen periode veel te doen om Kudus, die in de slotfase van de transferzomer naar Everton wilde vertrekken, maar niet weg mocht van Ajax. Zaterdag scoorde Kudus als invaller al tegen SC Cambuur en woensdag mocht hij het tegen Rangers vanaf het begin laten zien. De Ghanees verving Brian Brobbey in de punt van de aanval en liet zich op een positieve manier gelden.

Ajax kwam nog wat moeizaam op stoom, maar na de openingstreffer van Edson Álvarez (een rake kopbal uit een hoekschop) gaven de Amsterdammers Rangers voetballes. De manschappen van Giovanni van Bronckhorst, die in de play-offronde van de Champions League nog te sterk waren geweest voor PSV, kwamen er in de Johan Cruijff Arena totaal niet aan te pas en werden constant onder druk gezet. Dat resulteerde ook in een behoorlijk aantal kansen. Zo werd Devyne Rensch alleen voor Jonathan McLaughlin gezet, maar de back slaagde er niet in om te scoren.

Een tweede Ajax-doelpunt kon simpelweg niet uitblijven en werd uiteindelijk gemaakt door Steven Berghuis. Daar kwam wel wat geluk bij kijken: het mislukte schot van de aanvaller werd van richting veranderd door James Sands, waardoor McLaughlin kansloos was. Dat was de keeper ook bij de machtige knal van de actieve Kudus, die Schreuder met een prachtige goal bedankte voor het vertrouwen. Zo stond Ajax al na 33 minuten op een 3-0 voorsprong. Nooit eerder wisten de Amsterdammers in de Champions League zo snel zo'n grote marge op te bouwen.

© Pro Shots

Kenneth Taylor en Dusan Tadic zetten McLaughlin ook nog aan het werk, voordat Rangers werd verlost door het rustsignaal. Van Bronckhorst was uiteraard niet erg te spreken over wat hij gezien had en voerde voor de start van de tweede helft direct drie wissels door. Het spelbeeld veranderde echter nauwelijks: Ajax bleef de betere ploeg en toonde zich simpelweg een maatje te groot voor Rangers. De echte Amsterdamse wil om er nog veel goals bij te maken was echter minder aanwezig dan in het eerste bedrijf, wat gezien de tussenstand natuurlijk ook logisch was.

Met een schitterende dribbel kreeg Kudus het publiek in de Arena nog op de banken. De aanvaller vond een weg door het vijandelijke strafschopgebied, maar kon nΓ©t niet het beslissende tikje geven voor een tweede doelpunt. Aan de overkant liet Borna Barisic Remco Pasveer kansloos met een fenomenaal schot in de bovenhoek. Dit doelpunt van Rangers werd echter afgekeurd, vanwege buitenspel in de opbouw. Zo werd het ook niet meer spannend in Amsterdam.

Tien minuten voor het einde mocht ook Steven Bergwijn nog zijn doelpuntje meepikken. De man die al zes scoorde in de Eredivisie profiteerde van gestuntel in de Schotse defensie en schoof de 4-0 binnen. Bergwijn ging bij het juichen kermend van de pijn naar de grond: het leek erop dat de aanvaller last had van kramp. Een medische update zal daar meer duidelijkheid over moeten geven.

Bij Ajax kwam Lucas Ocampos nog als nieuwkomer binnen de lijnen. De aanvaller verspeelde in de slotfase de bal in zijn eigen defensie, waarna JurriΓ«n Timber bij het blokkeren van een schot op zijn eigen paal kopte. Ajax hield daardoor met wat geluk de nul en kan zeer tevreden zijn over de start van een nieuw Champions League-avontuur.

Later deze dinsdagavond spelen in Groep A Napoli en Liverpool tegenover elkaar. Volgende week gaat Ajax naar Anfield voor de uitwedstrijd tegen The Reds.

de ajax-doelpunten in beeld

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.