Sarri bespreekt twijfels over toekomst bij Juventus en meespelen De Ligt

Reacties

Juventus neemt het maandagavond (21.45 uur) in eigen huis op tegen Lazio. De Oude Dame doet dat mogelijk zonder Matthijs de Ligt, die nog altijd kampt met klachten aan de schouder. Maurizio Sarri deelde in aanloop naar het duel mee dat het afwachten is of de Nederlandse verdediger mee kan doen.

Sarri bespreekt twijfels over toekomst bij Juventus en meespelen De Ligt
© Pro Shots
Juventus
Juventus
2 - 1
Lazio
Lazio

'De Ligt, Rodrigo Bentancur en Leonardo Bonucci hebben allemaal apart van de groep getraind. Het is afwachten hoe zij reageren vandaag', stelde Sarri in de persconferentie in aanloop naar het duel met Lazio. De Ligt kampt al lange tijd met schouderklachten en volgens lokale media moet de verdediger zelfs onder het mes. In het afgelopen duel met Sassuolo (3-3) had De Ligt ook weer last van zijn schouder, maar hoewel hij meerdere keren naar de kant ging, maakte hij de negentig minuten wel vol. Of de Nederlander tegen Lazio ook weer door de pijn heen kan bijten is dus nog een vraagteken.

Het duel met Lazio leek lange tijd een heel cruciale te worden in het Serie A-seizoen. Lazio was immers lange tijd de enige ploeg die Juventus nog een beetje bij kon houden. Inmiddels is Lazio, met één punt uit de laatste vier wedstrijden, afgezakt naar de vierde plek op de ranglijst. De achterstand op Juventus is acht punten met nog vijf wedstrijden te spelen. Dat dit gat 'maar' acht punten is, is te wijten aan het feit dat Juventus ook niet in een geweldige vorm verkeert. Er werd verloren van AC Milan (4-2) en gelijkgespeeld tegen Atalanta Bergamo (2-2) en Sassuolo (3-3). Met negen tegengoals in de laatste drie wedstrijden is de aanwezigheid van De Ligt en Bonucci zeer wenselijk voor de wedstrijd van maandagavond. Ook omdat Georgio Chiellini ook nog afwezig is.

Nieuw puntenverlies kan Juventus immers niet gebruiken. Het gat met Internazionale, dat tweede staat, is nog zes punten en Lazio won dit seizoen al twee keer van de formatie uit Turijn. In zowel de Serie A als in de strijd om de Supercoppa Italiana werd het 3-1 voor de Romeinen, die met onder anderen Luis Alberto, Jony, Lucas Leiva en Joaquin Correa ook een fors aantal afwezigen hebben.

Toekomst Sarri
Natuurlijk ging het op de persconferentie ook over de twijfelachtige toekomst van Sarri bij Juventus. De coach werd gevraagd of hij zelf ook twijfels heeft. 'Heb je ooit een Formule 1-coureur gevraagd of hij bang is voor snelheid? Twijfels over je baan horen erbij als je coach bent in de voetballerij. Het gaat goed als je wint en het gaat slecht als je niet wint, zo simpel is het. Ik heb een contract en die wil ik respecteren', aldus Sarri.

'Kijk', vervolgde hij. 'Mijn toekomst is de wedstrijd van morgenavond. Daarna zien we wel. Werken in de voetballerij is moeilijk, waar je ook zit. Bij Napoli is er veel lokale druk, terwijl hier bij Juventus meer media-aandacht is. Bij Chelsea was het weer anders. Ik vond het leuk om naar Engeland te gaan, maar afgelopen zomer wilde ik juist weer heel graag terug naar Italië. Waar je ook zit: het is altijd moeilijk.'

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
6
AC Milan
38
19
9
10
63-46
+17
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.