Wembley treft grootste maatregelen uit historie rondom CL-finale

Reacties

Wembley - het decor van de Champions League-finale die aanstaande zaterdag wordt gespeeld - is onderhevig aan de grootste veiligheidsmaatregelen die ooit in de geschiedenis van het stadion zijn getroffen. De Engelse bond (FA) wil desastreuze taferelen als in het verleden voorkomen.

Wembley treft grootste maatregelen uit historie rondom CL-finale
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0 - 2
Real Madrid
Real Madrid

In totaal zullen er 2500 stewards aanwezig zijn tijdens de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Real Madrid. Daarnaast is er zo’n zes miljoen euro geïnvesteerd in versterkte infrastructuur zodat een situatie als tijdens de finale van het EK 2020 wordt voorkomen. Destijds wisten meer dan tweeduizend kaartloze supporters de muren van Wembley binnen te dringen, wat voor angstige situaties zorgde. Bovendien stonden er ook nog eens zesduizend fans buiten de stadionmuren te trappelen om het stadion te betreden, maar dat gebeurde niet omdat Engeland uiteindelijk de eindstrijd van Italië verloor.

'Het is van levensbelang dat we er alles aan doen om alles zo goed mogelijk onder controle te kunnen houden', aldus toernooi en evenement directeur van de FA in gesprek met The Guardian. 'We weten dat een hoop mensen aan de EK-finale van 2020 denken. We staan er nu heel goed voor, aangezien we al achttien maanden in detail de veiligheidsmaatregelen aan het plannen zijn.'

Die maatregelen bestaan onder andere uit het versterken van de toegangspoorten van Wembley. Daarnaast zal er tot twee keer toe worden gecheckt of fans een kaartje hebben en zullen stewards bodycams dragen. Dat alles zal vanuit een bepaalde control room worden gemonitord vanaf buiten het stadion.

De finale tussen Borussia Dortmund en Real Madrid wordt aanstaande zaterdag gespeeld. Om 21.00 wordt er afgetrapt in Londen.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.