Rodgers looft 'ijskoude' Japanner richting Feyenoord: 'Dat tekent zijn karakter'

Reacties

Celtic-manager Brendan Rodgers heeft goede hoop dat Kyogo Furuhashi en Nat Phillips dinsdagavond inzetbaar zijn tegen Feyenoord. De Japanse aanvaller en Engelse verdediger vielen zaterdag geblesseerd uit in het competitieduel met Dundee FC (3-0).

Rodgers looft 'ijskoude' Japanner richting Feyenoord: 'Dat tekent zijn karakter'
© Pro Shots
Celtic
Celtic
3 - 0
Dundee
Dundee

Phillips maakte halverwege plaats voor de Zweed Gustaf Lagerbielke en de vrees was dat de van Liverpool overgekomen mandekker na Cameron Carter-Vickers, Maik Nawrocki en Stephen Welsh de volgende centrumverdediger zou zijn die in de lappenmand belandde. Rodgers telde na afloop echter dat het slechts een wissel uit voorzorg was. 'Hij verzwikte zijn enkel aan het einde van de eerste helft. Het plan was dat hij een uur zou spelen, het moet goedkomen.'

Ook over Furuhashi sprak Rodgers geruststellende woorden. De Japanse international moest zijn schouder tijdens het thuisduel met Dundee laten terugzetten, voordat hij in de 67ste minuut alsnog naar de kant ging. 'Er was iets met zijn schouder, maar de medische staf loste het snel op. Hij kwam terug het veld in en voelt zich goed', aldus de Noord-Ierse manager, die niet verwacht dat Furuhashi een twijfelgeval is voor het duel met Feyenoord in De Kuip.

Dat de 28-jarige aanvaller ondanks zijn schouderblessure doorspeelde, tekent volgens Rodgers zijn doorzettingsvermogen. 'Dat probleem speelt al langer, het tekent zijn karakter dat hij door wilde spelen. Hij is een speler van topkwaliteit. Hij maakt voor ons het verschil voorin, hij is altijd ijskoud als hij een kans krijgt', was de Celtic-manager lovend over Furuhashi, die sinds zijn komst naar Glasgow in 2021 in totaal 58 keer scoorde in 89 officiële duels.

Zo heeft het er alle schijn van dat Celtic dus wel kan beschikken over Furuhashi, terwijl zijn collega-international Ayase Ueda bij Feyenoord ontbreekt door een spierblessure. Rodgers kijkt dan ook met vertrouwen uit naar de start van de groepsfase. 'Ik weet dat er altijd met een beetje ongerustheid wordt toegeleefd naar de Champions League vanwege het niveau, maar ik ben alleen maar enthousiast', aldus de Noord-Ierse manager.

Di 19 sep.

Bekijk hier al onze video's
Meer Celtic
Meer over Celtic
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.