Blessure Ueda zadelt Slot op met spitsenprobleem bij start Champions League

Reacties

Feyenoord kan de komende weken geen beroep doen op Ayase Ueda. De 25-jarige aanvaller is met een spierblessure teruggekeerd van de nationale ploeg van Japan.

Blessure Ueda zadelt Slot op met spitsenprobleem bij start Champions League
© Pro Shots

Ueda deed zaterdag nog bijna een uur mee tijdens het oefenduel met Duitsland (4-1), waarin hij de 2-1 voor zijn rekening nam. Daarna kwamen vanuit Japan al berichten door dat de voormalig spits van Cercle Brugge niet ongeschonden uit de strijd was gekomen en dat heeft Feyenoord dinsdagmiddag bevestigd.

De blessure van Ueda is vooral slecht nieuws met het oog op de Champions League. Santiago Giménez moet de eerste twee duels van de groepsfase met Celtic en Atlético Madrid missen door een schorsing die hij kreeg voor de rode kaart van afgelopen seizoen in de Europa League-kwartfinale tegen AS Roma.

Mede vanwege die schorsing was de komst van Ueda zeer welkom, maar trainer Arne Slot kan volgende week bij de start van de poulefase tegen Celtic dus geen beroep op hem doen. Of het uitduel met Atlético van 4 oktober wel haalbaar is, zal moeten blijken. Igor Paixão lijkt het meest logische alternatief.

Di 19 sep.

Wo 4 okt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.