RKC verrassende hofleverancier van sterk bezet Elftal van de Week

Reacties

De hofleverancier van VI's laatste Elftal van de Week is opmerkelijk genoeg RKC Waalwijk. De hekkensluiter van de Eredivisie won vrijdag met 3-0 van FC Twente en levert drie spelers.

RKC verrassende hofleverancier van sterk bezet Elftal van de Week
© Pro Shots

De drempel voor een plekje in het Elftal van de Week lag hoog tijdens de achttiende speelronde. Liefst drie spelers met een 7,5 haalden het uiteindelijk niet. Normaal gesproken is zo'n hoge beoordeling vrijwel altijd goed voor een uitverkiezing, maar PSV-aanvaller Cody Gakpo en het Sparta-duo Abdou Harroui en Ragnar Ache vielen dit keer buiten de boot.

Namens Sparta is uitblinker Adil Auassar, maker van het fraaie openingsdoelpunt tegen AZ (3-0), wel van de partij. De controlerende middenvelder was een van de zeven spelers die tijdens de laatste Eredivisie-speelronde van 2019 een 8 kreeg en staat voor de gelegenheid centraal achterin, de positie waar hij vorig seizoen nog vrijwel al zijn duels speelde.

Auassar krijgt achterin gezelschap van Tyrell Malacia, met een 7 een van de beste spelers van Feyenoord tegen FC Utrecht (1-2) en aangever bij de winnende goal van Jens Toornstra, en Hans Mulder (7,5). Omdat middenvelders Stijn Spierings en Anas Tahiri namens RKC Waalwijk een 8 acht kregen, is de hekkensluiter hofleverancier van het Elftal van de Week.

Het middenveld wordt aangevuld met Riechedly Bazoer, die voor Vitesse op fraaie wijze scoorde tegen VVV-Venlo (3-0) en een 8 kreeg, en VI's Speler van de Week Mohamed Ihattaren, die tegen PEC Zwolle (4-1) een al even mooi doelpunt maakte voor PSV. Steven Bergwijn scoorde in dat duel niet, maar was wel goed voor twee assists en kreeg eveneens een 8.

Bergwijn vormt daarom de voorhoede samen met Hakim Ziyech (8), man van de wedstrijd namens Ajax tegen ADO Den Haag (6-1) met een doelpunt en een assist, en Kaj Sierhuis (7,5), bij FC Groningen de ster van het veld was met twee goals tegen FC Emmen (2-0). Sergio Padt hield in die wedstrijd de nul met enkele prima reddingen en maakt het elftal compleet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.