Kerstcrisis bij FC Twente na ronduit pijnlijke avond in Waalwijk

Reacties

RKC Waalwijk heeft FC Twente in crisisstemming de feestdagen in gestuurd. De thuisploeg kreeg alle vrijheid om zijn geliefde spelletje te spelen en dat resulteerde in een ronduit pijnlijke avond voor de Tukkers, die de wonden kunnen gaan likken onder de kerstboom na de vijfde nederlaag in zes wedstrijden.

Kerstcrisis bij FC Twente na ronduit pijnlijke avond in Waalwijk
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
3 - 0
FC Twente
FC Twente

Het uitduel met RKC was voor Twente de laatste kans om niet in crisisfeer aan de feestdagen te beginnen, maar de ploeg van Gonzalo García kon zich niet oprichten na de bekeruitschakeling tegen Go Ahead Eagles. De al het hele seizoen prima voetballende ploeg van Fred Grim greep de laatste wedstrijd van 2019 aan om de moeizame eerste seizoenshelft af te sluiten met een opsteker.

RKC begon sterk aan de wedstrijd en nam al na twaalf minuten de leiding toen Anass Tahiri knap aannam en raak volleerde na een strak ingespeelde voorzet van Clint Leemans. De aangever kreeg later in de eerste helft zelf dé kans op de 2-0. Leemans liftte de bal echter over het doel van Joël Drommel, die daarvoor al fantastisch had gered op een kopbal van Mario Bilate.

Zo bleef Twente nog even leven, terwijl het zelf voor rust nauwelijks iets creëerde. Zo af en toe kwam het er op zoek naar de eerste zege sinds 10 november wel gevaarlijk uit, maar het ontbrak aan zuiverheid in de laatste fase. Scoren deed de ploeg van García de laatste twee duels in de Eredivisie ook al niet meer. En meteen na rust werd de opgave daardoor wel heel zwaar.

De tweede helft was nog namelijk nog maar net onderweg, of RKC kwam na een vloeiend lopende aanval over meerdere schijven alsnog op de verdiende 2-0. Bij de afwerking kwam wel het nodige geluk kijken. Het schot van Stijn Spierings werd getoucheerd door een Twente-verdediger. Drommel stond erbij en kon er – net als zijn ploeggenoten – alleen maar kijken.

García wist genoeg en besloot meteen daarna in te grijpen door Rafik Zekhnini te brengen in plaats van Lindon Selahi. De invaller leek het Twentse vuur weer enigszins aan te wakkeren met een schot dat rakelings voorlangs vloog, maar RKC smoorde die opleving in de kiem. Spierings speelde Xandro Schenk kinderlijk eenvoudig uit en schoot genadeloos hard raak.

Die ongekende weelde zorgde ervoor dat RKC alleen maar makkelijker ging voetballen. Meer doelpunten bleven uit, maar Twente besloot de avond in mineur toen Calvin Verdonk zijn frustraties de vrije loop liet en rood pakte met een onbezonnen overtreding. En dus wachten donkere dagen in Enschede. Voor RKC gloort er juist weer wat hoop richting de tweede seizoenshelft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

RKC Waalwijk Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
12
FC Emmen
26
9
5
12
32-45
-13
32
13
VVV-Venlo
26
8
4
14
24-51
-27
28
14
FC Twente
26
7
6
13
34-46
-12
27
15
PEC Zwolle
26
7
5
14
37-55
-18
26
16
Fortuna Sittard
26
6
8
12
29-52
-23
26
17
ADO Den Haag
26
4
7
15
25-54
-29
19
18
RKC Waalwijk
26
4
3
19
27-60
-33
15
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.