PSV speelt ellende van zich af met prachtgoals tegen PEC

Reacties

PSV heeft een veelbewogen week zaterdagavond afgesloten met een ruime zege op PEC Zwolle. De bezoekers lieten de Eindhovenaren wel even schrikken, maar konden niet doorduwen.

PSV speelt ellende van zich af met prachtgoals tegen PEC
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Interim-trainer Ernest Faber moest voor de thuiswedstrijd tegen PEC alle drie zijn spitsen missen. Donyell Malen ligt er lang uit met een knieblessure, Sam Lammers is nog niet klaar voor zijn rentree en Kostas Mitroglou liep in de bekerwedstrijd tegen GVVV ook een kwetsuur op. Ten opzichte van die zeer moeizame zege op de amateurs verdwenen ook Gastón Pereiro, Olivier Boscagli en de geschorste Denzel Dumfries hun plaats.

In plaats daarvan speelden Timo Baumgartl, Jorrit Hendrix en Jordan Teze. Maar ook met dat nieuwe trio in het veld begon PSV niet goed. Uitgerekend routinier Daniel Schwaab ging in de twaalfde minuut flink in de fout. Zijn pass op Baumgartl was bepaald niet nauwkeurig, waardoor Mustafa Saymak kon profiteren en de 0-1 kon binnenschieten. Even leek PSV zo op een nieuwe blamage af te stevenen, maar de Eindhovenaren toonden veerkracht.

Zes minuten na de 0-1 trok Jorrit Hendrix de stand namelijk alweer gelijk. De middenvelder werd prima bediend door Steven Bergwijn en schoot in de korte hoek raak. In minuut 26 had PSV de achterstand alweer omgebogen in een voorsprong. Ihattaren kreeg de bal van Bergwijn en krulde hem prachtig in de verre bovenhoek: 2-1. Voor Bergwijn was het alweer zijn tiende assist van dit Eredivisie-seizoen.

In de rust kwam Bruma in de ploeg voor Hendrix en de Portugees had slechts zes minuten nodig om zijn stempel te drukken. Hij kreeg de bal met wat geluk mee en rondde van dichtbij af: 3-1. Langzamerhand maakte het chagrijn zo plaats voor een voorzichtige glimlach. Die werd in de 72ste minuut nog iets breder toen Cody Gakpo er 4-1 van maakte. De twintigjarige invaller slalomde op indrukwekkende wijze door de Zwolse defensie en drukte vakkundig af.

Fans steunen Van Bommel
PSV trakteerde zijn supporters zo op een zeer welkome opsteker. Het thuispubliek gebruikte de wedstrijd overigens om de ontslagen trainer Mark van Bommel een hart onder de riem te steken. De naam van de trainer werd lange tijd gescandeerd en er waren spandoeken met kritische teksten richting algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch manager John de Jong met de tekst: 'Niemand is groter dan de club, Toon en John, lezen jullie mee. Een clubicoon laten wij niet vallen.'

Ibrahim Afellay viel nog in bij PSV in de slotfase, die verder weinig spektakel opleverde. PSV speelde de wedstrijd eenvoudig uit en staat zo in ieder geval voor even weer derde in de Eredivisie. PEC Zwolle blijft de nummer vijftien.

De rapportcijfers die VI uitdeelde:

PSV Nederland

PEC Zwolle Nederland

PEC Zwolle Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'Heel knap dat Ihattaren is blijven excelleren bij PSV'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.