FC Groningen heeft zondag het kalenderjaar in stijl afgesloten. Het uitcomplex van FC Emmen bleef door twee treffers van Kaj Sierhuis in stand.

FC Groningen
2 - 0
FC Emmen
FC Emmen

In de eerste helft was Danny Buijs nog gefrustreerd. De trainer van FC Groningen brak bijna zijn paraplu omdat zijn ploeg het overwicht niet in doelpunten kon uitdrukken. Het grootste gevaar kwam van Ajdin Hrustic, die uit een vrije trap op de lat schoot, en Django Warmerdam, die na terugleggen van Deyovaisio Zeefuik een uitgelezen kans miste.

Na rust was er snel reden tot lachen voor Buijs. Sierhuis maakte uit een lage voorzet van Joel Asoro zijn eerste doelpunt sinds 3 november. In de 72ste minuut sloeg Sierhuis opnieuw toe met een kopbal uit een hoekschop: 2-0.

FC Emmen eindigde de wedstrijd met tien man door de tweede gele kaart van Michaël Heylen en keert opnieuw zonder winst huiswaarts. De ploeg van Dick Lukkien hield dit seizoen vier punten over aan de wedstrijden tegen Feyenoord en PSV op De Oude Meerdijk, maar won nog geen enkele keer buitenshuis.

Door het sterke optreden van doelman Sergio Padt in de slotfase verbrak FC Groningen ruim een clubrecord: het elftal van Buijs kreeg in 2019 slechts 31 tegengoals. Daarnaast boekte Groningen tegen Emmen de zestiende overwinning in de Eredivisie van dit kalenderjaar, het hoogste aantal sinds 2010 (21 zeges).