Basisspeler FC Emmen (29) stopt ermee: 'Plezier in voetbal verloren'

Reacties

Jorrit Smeets (29) staat voor zijn laatste weken als profvoetballer. De middenvelder in dienst van FC Emmen heeft dat maandagmiddag bekendgemaakt via de clubkanalen van wat nog een paar weken zijn werkgever is. Smeets, de laatste weken regelmatig basisspeler, zegt het plezier in het spelletje kwijt te zijn. 

Basisspeler FC Emmen (29) stopt ermee: 'Plezier in voetbal verloren'
© Pro Shots

In een emotionele video op de social media-kanalen van de Drentse Keuken Kampioen Divisie-deelnemer maakt Smeets bekend voortaan een andere weg in te slaan. 'Als gevolg van de formele opzegging van mijn contract, ben ik met de mensen om mij heen gaan nadenken over mijn toekomst. Hierbij kondig aan dat ik na dit seizoen een einde maak aan mijn carrière als profvoetballer. Ik ben mezelf als persoon voorbijgegaan en het plezier in het voetbal verloren', spreekt de Limburger.

Smeets, geboren in Landgraaf, zette zijn eerste stappen als profvoetballer bij zijn jeugdliefde Roda JC Kerkrade. Daar brak hij niet door, bij buurman Fortuna Sittard wél - hij groeide zelfs uit tot aanvoerder. Na een paar seizoenen in de Eredivisie verhuisde hij begin 2022 naar Almere City FC. Met de club uit Flevoland promoveerde hij vorig jaar, maar hij ging zelf niet mee terug naar de Eredivisie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Smeets tekende bij FC Emmen, dat ondanks veel speeltijd voor Smeets zijn eenjarige contract nog niet wenste te verlengen. Hij gaat nu 'andere uitdagingen' zoeken, buiten het voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Meer J. Smeets
Meer over J. Smeets
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.