River Plate en Boca Juniors verzetten zich tegen finale in Madrid

Reacties

Het besluit om de return van de Copa Libertadores-finale af te werken in Estadio Santiago Bernabéu kan niet op goedkeuring rekenen van River Plate en Boca Juniors. De twee clubs gaan in beroep tegen het besluit van de Zuid-Amerikaanse bond.

River Plate en Boca Juniors verzetten zich tegen finale in Madrid

De CONMEBOL maakte donderdagavond bekend dat het stadion van Real Madrid op zondag 9 december het decor zal zijn van de inmiddels veelbesproken tweestrijd tussen River en Boca. Afgelopen weekend ging de return in Estadio Monumental, de thuishaven van River Plate, uiteindelijk helemaal niet door na de aanval op de spelersbus van Boca.

De Zuid-Amerikaanse bond boog zich over een alternatieve locatie. Volgens voorzitter Alejandro Domínguez (foto) had de CONMEBOL zich met voetbaltempel Santiago Bernabéu geen beter decor kunnen wensen. 'Spanje is het land met de grootste Argentijnse populatie. Madrid is een van de veiligste steden ter wereld en heeft een geweldige voetbalcultuur.'

Domínguez benadrukte dat hij niet wil dat het voetbal het slachtoffer wordt van een stel 'gewetenloze mensen' en wil dus dat de finale op het veld wordt beslist met fans van beide clubs in het stadion. Boca denkt daar anders over. Voorzitter Daniel Angelici liet eerder al weten dat zijn club wil worden aangewezen als winnaar. Boca gaat dan ook in beroep, meldde het vannacht.

Dat geldt ook voor River. De thuisspelende club werd door de CONMEBOL bestraft met een boete van 400 duizend euro en moet de eerstvolgende twee duels onder de vlag van de Zuid-Amerikaanse bond zonder publiek spelen. Ook het besluit om de finale te verplaatsen naar Madrid, kan niet op goedkeuring rekenen van de recordkampioen van Argentinië.

WK voor clubs
Zo ontaardt de nasleep van de spelersbus van Boca zo langzamerhand in een bureaucratische soap. Dat terwijl de tijd begint te dringen. Het WK voor clubs staat namelijk voor de deur. Dat toernooi begint op 12 december in de Verenigde Arabische Emiraten. De winnaar van de Copa Libertadores stroomt in tijdens de halve finale, die op 18 december wordt gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.