River Plate en Boca Juniors buiten Argentinië op herhaling

Reacties

De veelbesproken returnwedstrijd in de finale van de strijd om de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors wordt niet in Argentinië gespeeld, zo maakt de Zuid-Amerikaanse confederatie CONMEBOL dinsdag bekend.

River Plate en Boca Juniors buiten Argentinië op herhaling

Als speeldatum is zaterdag 8 of zondag 9 december bepaald. Veelgenoemde locatie voor het neutrale terrein is Asunción, waar dinsdag ook werd vergaderd over de nieuwe datum. Omdat River Plate of Boca Juniors op 18 december moet instromen in de halve finale van het WK voor clubs is enige haast geboden.

Boca Juniors-voorzitter Daniel Angelici is het totaal niet eens met de beslissing van de CONMEBOL. 'Als het moet, stappen we naar het sporttribunaal CAS', kondigde de bestuurder aan. Eerder al pleitte Angelici voor diskwalificatie voor River Plate naar aanleiding van de incidenten van zaterdag.

In aanloop naar de wedstrijd in El Monumental bekogelden fans van River Plate de spelersbus van Boca Juniors. Om die reden werd het duel verplaatst naar zondag, maar ook op die dag werd niet gespeeld.

Onderzoek
Ondertussen is de CONMEBOL een disciplinair onderzoek begonnen naar River Plate vanwege de incidenten van afgelopen zaterdag. De federatie eist een uitleg van River Plate. Volgens Argentijnse media is het onduidelijk wat de club precies wordt verweten. 'De club heeft 24 uur de tijd om onze vragen te beantwoorden', meldt de confederatie.

De eerste ontmoeting tussen Boca Juniors en River Plate eindigde in een gelijkspel: 2-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.