Genua biedt helpende hand: return Superclásico mogelijk in Europa

Reacties

De return in de finale van de strijd om de Copa Libertadores wordt mogelijk afgewerkt in Genua. Het stadsbestuur van de Italiaanse stad heeft River Plate en Boca Juniors laten weten de wedstrijd graag te organiseren.

Genua biedt helpende hand: return Superclásico mogelijk in Europa

Afgelopen weekend werd het tweede duel tussen River Plate en Boca Juniors tot twee keer toe afgelast en onduidelijk is nog wanneer de finale van de strijd om de Copa Libertadores wordt afgewerkt. Dinsdag gaan beide clubs om tafel met de Zuid-Amerikaanse voetbalbond (CONMEBOL) om tot een oplossing te komen.

Mogelijk komt dan ook een aanbod van het stadsbestuur van Genua ter sprake. Aan het begin van vorige eeuw werden beide clubs opgericht door immigranten uit Genua. 'We zouden ontzettend trots zijn om Boca en River te verwelkomen in onze stad. Voor beide clubs is dat ook eigenlijk hun eerste thuis', legt Stefano Anzalone, sportdirecteur van de stad Genua, uit.

Boca en River staan voor de eerste keer in de geschiedenis van het toernooi om de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse versie van de Champions League, tegenover elkaar in de finale. De heenwedstrijd werd al een dag uitgesteld vanwege enorme regenval en de return vond afgelopen zaterdag en zondag geen doorgang vanwege problemen met de fans van River, die de spelersbus van Boca bekogelden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.