Zuid-Amerikaanse voetbalbond bevestigt: ook zondag géén Superclásico

Reacties

De return van de Copa Libertadores-finale tussen Boca Juniors en River Plate gaat ook zondag niet door. Dat bevestigt de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL. De bond geeft daarmee gehoor aan het verzoek dat Boca Juniors indiende.

Zuid-Amerikaanse voetbalbond bevestigt: ook zondag géén Superclásico

Eigenlijk zou de tweede finalewedstrijd zaterdag al gespeeld worden. Dat weigerde Boca Juniors nadat de spelersbus was belaagd bij aankomst bij El Monumental, het stadion van River Plate. De bus werd bekogeld met flessen en stenen, waarna de politie traangas inzette. Enkele spelers raakten gewond door het gesneuvelde glas van de bus en hadden door het traangas last van hun ogen.

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond besloot om de wedstrijd uit te stellen naar zondag 21.00 uur, maar ook dat gaat dus niet door. Boca stelde in een officieel statement dat wedstrijden gespeeld dienen te worden in gelijke omstandigheden. Na de gebeurtenissen van zaterdag is dat volgens de club ook zondag onmogelijk.

Wanneer River Plate en Boca Juniors het wél tegen elkaar opnemen wordt dinsdag bepaald. Er is wel enige haast geboden bij het spelen van de return, omdat woensdag 12 december het WK voor clubs op het programma staat. De winnaar van de Copa Libertadores vertegenwoordigt Zuid-Amerika op dat toernooi. River Plate óf Boca Juniors stroomt in de halve finale van het wereldkampioenschap in. Deze wordt op dinsdag 18 december gespeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.