River Plate heeft een eerste tikje uitgedeeld aan het adres van aartsrivaal Boca Juniors. Maar na de eerste Superclásico is de strijd om de Copa Libertadores allerminst beslecht.

Boca Juniors
2 - 2
River Plate
River Plate

De eerste finalewedstrijd in de strijd om de Copa Libertadores viel zaterdag nog in het water. De overvloedige regenval noopte de Zuid-Amerikaanse bond het duel tussen de twee Argentijnse rivalen van het programma te schrappen. Een dag later was La Bombonera wel het toneel van de Superclásico, die door de langere aanloop aan dramatiek had gewonnen.

Voor Cristian Pavón werd het een dramatische middag. De aanvaller van Boca Juniors moest door een blessure halverwege de eerste helft de strijd al staken. Maar zijn voortijdige vertrek bood ruimte voor een nieuwe heldenrol voor zijn vervanger Darío Benedetto (foto).

De 28-jarige aanvaller had bij Boca in de halve finale tegen Palmeiras met drie goals al een hoofdrol vervuld. Als invaller deed hij in de eerste finalewedstrijd opnieuw van zich spreken. In de extra tijd van de eerste helft zorgde hij ervoor dat zijn ploeg alsnog met een voorsprong de kleedkamer kon opzoeken.

Ramon Ábila had in de 22ste minuut de score geopend namens Boca. Nadat Franco Armani in eerste instantie half had gered, liet de River-doelman zich vervolgens wel bij de eerste paal verrassen. De vreugde bij Boca had vervolgens snel plaatsgemaakt voor teleurstelling, want de voorsprong hield slechts een minuut stand. Lucas Pratto tekende voor de gelijkmaker voor River Plate.

Een schlemielig eigen doelpunt van Carlos Izquierdoz na een uur verpestte het voor Benedetto en Boca Juniors. De verdediger zag de bal na een luchtduel met Pratto via zijn hoofd in het eigen doel eindigen. Carlos Tévez maakte ruim een kwartier voor het einde zijn entree bij Boca. Maar de 34-jarige aanvaller kon zijn ploeg niet aan de zege helpen, zoals Benedetto bij het sluiten van de markt op aangeven van Tévez dé kans op de 3-2 liet liggen.

De eigen goal van Izquierdoz bleek het laatste doelpunt van het passierijke duel. Over twee weken valt de beslissing in El Monumental, de thuishaven van River Plate.