CONMEBOL bevestigt: Superclásico in Santiago Bernabéu

Reacties

De return van de Copa Libertadores-finale tussen River Plate en Boca Juniors wordt afgewerkt in Estadio Santiago Bernabéu, het stadion van Real Madrid. Dat hebben de Spaanse en Zuid-Amerikaanse voetbalbond bevestigd. Ook zijn de sancties voor River Plate bekendgemaakt. De wedstrijd wordt op zondag 9 december afgewerkt, de aftrap is 20.30 uur Nederlandse tijd.

CONMEBOL bevestigt: Superclásico in Santiago Bernabéu

De return zou eigenlijk afgelopen zaterdag worden gespeeld in Estadio Monumental, de thuishaven van River Plate. Na een aanval op de spelersbus van Boca Juniors besloot de CONMEBOL echter de Superclásico uit te stellen. Aanvankelijk leek het Argentijnse onderonsje zondag wel door te gaan, maar Boca Juniors weigerde te spelen.

Nu is er alsnog een nieuwe datum gevonden. 9 december staan River Plate en Boca Juniors tegenover elkaar in het stadion van Real Madrid. De Koninklijke speelt dat weekend een uitwedstrijd tegen Huesca. De eerste wedstrijd tussen River Plate en Boca Juniors eindigde in een 2-2 gelijkspel.

River Plate moet door de supportersaanval twee door de CONMEBOL georganiseerde wedstrijden achter gesloten deuren afwerken en krijgt daarnaast een boete van ruim 350 duizend euro. De Argentijnse club kan eventueel nog in beroep gaan tegen deze beslissing.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.