Rentree Nieuwkoop in De Kuip loopt uit op deceptie: rood na VAR-ingreep

Reacties

De rentree van Bart Nieuwkoop bij Feyenoord is uitgelopen op een deceptie. De 27-jarige rechtsback begon veelbelovend aan het thuisduel met Fortuna Sittard, maar werd in de 25ste minuut van het veld gestuurd met een rode kaart.

Rentree Nieuwkoop in De Kuip loopt uit op deceptie: rood na VAR-ingreep
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
0 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Nieuwkoop begon bij het eerste competitieduel van het nieuwe seizoen meteen in de basis na zijn terugkeer van Union Sint-Gillis en begon nog goed aan zijn eerste Eredivisie-duel sinds 2021. Met zijn loopacties over de rechterflank stond hij aan de basis van de twee beste mogelijkheden voor Feyenoord, allebei kopkansen voor Igor Paixão.

Uiteindelijk zal Nieuwkoop een bittere smaak overhouden van zijn rentree in De Kuip, want die zat er na 25 minuten op. Op de helft van Fortuna beging de rechtsback een overtreding van achteren op Iñigo Cordoba. Aanvankelijk trok scheidsrechter Rob Dieperink de gele kaart, maar dat werd rood toen hij na tussenkomst van de VAR de beelden had gezien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dus moet Feyenoord driekwart van de wedstrijd met tien man spelen. Slot bracht enkele minuten na de treurige aftocht van Nieuwkoop een extra verdediger in het veld. De van PEC Zwolle overgekomen Thomas Beelen maakte zijn debuut. Dat ging ten koste van Ramiz Zerrouki, die zijn eerste thuisduel als speler van Feyenoord na een half uur zag eindigen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.