Rentree De Ligt komt te laat voor Oranje, maar precies op tijd voor Bayern

Reacties

Matthijs de Ligt heeft dinsdag voor het eerst weer zijn gezicht laten zien op het trainingsveld van Bayern München. De 24-jarige verdediger werkte vanochtend een looptraining af.

Rentree De Ligt komt te laat voor Oranje, maar precies op tijd voor Bayern
© Pro Shots

De Ligt staat sinds eind september aan de kant, nadat hij een blessure opliep tijdens het competitieduel met VfL Bochum. De aanvankelijke berichten waren dat de schade mee leek te vallen, maar uiteindelijk miste de Oranje-international toch de laatste vier officiële duels van Bayern voordat de huidige interlandperiode aanbrak.

Bondscoach Ronald Koeman kon daarom geen beroep doen op De Ligt voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Griekenland. Na de interlandperiode lijkt Bayern wel weer op hem te kunnen rekenen. Dat is goed nieuws voor trainer Thomas Tuchel, omdat Dayot Upamecano mogelijk weken aan de kant staat met een hamstringblessure.

Mocht de Franse verdediger er daadwerkelijk zo lang uit liggen, dan biedt dat ook kansen op speeltijd voor De Ligt. Tot het moment dat hij geblesseerd raakte, startte de voormalig Ajacied in slechts een van de vijf competitieduels in de basis. In het Champions League-duel met Manchester United kwam De Ligt helemaal niet in actie.

Eerste duels Bayern na interlandperiode


Za 21 okt. 2023

Di 24 okt. 2023

Za 28 okt. 2023

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.