Slotakkoord van Van der Maarel: 'Ben ook geen Bal op het Dak 4-speler'

Reacties

Mark van der Maarel neemt met gemengde gevoelens afscheid als speler van FC Utrecht. Hij is in zijn laatste weken als profvoetballer overladen met waardering, maar wat had de 34-jarige verdediger graag een ander slotakkoord gezien.

Slotakkoord van Van der Maarel: 'Ben ook geen Bal op het Dak 4-speler'
© Pro Shots

'Het is bizar hoe dat is gelopen', zei Van der Maarel bij ESPN over het weggeven van de voorsprong in de finale van de play-offs om Europees voetbal. De routinier viel in de negentigste minuut in tegen Go Ahead Eagles, met als idee de voorsprong over de streep te trekken. Er volgde een late gelijkmaker en een verlenging waarin de bezoekers uit Deventer het felbegeerde Europese ticket grepen.

'Het einde had ik toch liever anders gezien, ja', beaamde de teleurgestelde verdediger, die ook kon relativeren. Van der Maarel koesterde de waardering die hij had gevoeld. 'Ik was blij dat vandaag echt de laatste officiële dag was. Ik heb heel veel warmte en liefde mogen ontvangen van alles en iedereen. Daar ben ik heel dankbaar voor. Dat is voor mij de ultieme bekroning van wat ik heb kunnen betekenen als mens en als speler', aldus de clubman, die sinds 2008 al het shirt van Utrecht draagt en bijna vierhonderd wedstrijden speelde voor de club uit de Domstad.

Hoe moet Van der Maarel herinnerd worden bij FC Utrecht? 'Ik ben dankbaar dat ik hier als mens een en ander heb kunnen betekenen. En als speler ben ik trots dat ik zoveel wedstrijden heb kunnen spelen voor deze prachtige club. Dat had ik als klein jochie toch niet gedacht. Ik weet dat ik geen Messi ben, maar ik ben ook geen Bal op het Dak 4-speler. Ik ben vaak onderschat geweest, denk ik. Dat is ook goed en dat laat ik over het algemeen liever andere mensen zeggen', sloot het boegbeeld af.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.