Rensch keert terug bij Jong Oranje, Musaba debuteert in selectie

Reacties

Devyne Rensch is opgenomen in de 23-koppige selectie van Jong Oranje. De achttienjarige verdediger is afgevallen voor het Nederlands elftal, waardoor Erwin van de Looi hem weer kon oproepen. Ook Kjell Scherpen keert terug in de selectie. Voor Anthony Musaba lonkt een debuut in Jong Oranje.

Rensch keert terug bij Jong Oranje, Musaba debuteert in selectie
© Pro Shots

Door de goede vorm van Noussair Mazraoui en Jurriën Timber maakt Rensch een pas op de plaats bij Ajax. De verdediger miste daarnaast de wedstrijden tegen SC Cambuur (9-0) en Fortuna Sittard (0-5) door een blessure. Afgelopen maandag maakte Rensch zijn rentree bij Jong Ajax in de wedstrijd tegen MVV Maastricht (3-1 zege).

Bondscoach Louis van Gaal koos ervoor om Rensch niet op te roepen voor Oranje. In september nam de keuzeheer hem nog wel op in de selectie. Nu keert Rensch terug bij Jong Oranje. De verdediger speelde in juni mee in de verloren halve finale van het EK Onder-21, toen hij een kwartier mocht invallen.

Ook Scherpen keert terug in de selectie. Hij was er tegen Moldavië niet bij vanwege een blessure. In de groepswedstrijden van het EK was de keeper van Brighton & Hove Albion de eerste doelman. In de knock-outfase koos Van de Looi voor Bijlow, die inmiddels bij het grote Oranje zit.

Musaba
De enige debutant in de selectie van Van de Looi is Musaba, die door SC Heerenveen wordt gehuurd van AS Monaco. De twintigjarige rechtsbuiten stond in de wedstrijden tegen Feyenoord (3-1 nederlaag) en FC Twente (2-3 verlies) in de basis bij de Friezen. Eerder debuteerde hij als invaller tegen Fortuna Sittard (1-0 zege) bij zijn nieuwe club. Musaba speelde nooit eerder een jeugdinterland.

Jong Oranje vervolgt in oktober de EK-kwalificatiereeks. Op 8 oktober is Jong Zwitserland de tegenstander in Lausanne. Op 12 oktober komt Jong Wales op bezoek in het Goffertstadion in Nijmegen.

De volledige selectie

Doel: Gorter (Ajax), Scherpen (Brighton & Hove Albion), De Keijzer (FC Utrecht).

Verdediging: Rensch (Ajax), Frimpong (Bayer Leverkusen), Bakker (Bayer Leverkusen), Maatsen (Coventry City), Kasanwirjo (FC Groningen), Reis (Hamburger SV), Botman (Lille), Van den Berg (Preston North End), Hoever (Wolverhampton Wanderers), Bogarde (1899 Hoffenheim).

Middenveld: Ekkelenkamp (Hertha BSC), Taylor (Ajax), Daniël van Kaam (FC Groningen), Quinten Timber (FC Utrecht), Goudmijn (Sparta Rotterdam).

Aanval: Boadu (AS Monaco), Redan (PEC Zwolle), Brobbey (RB Leipzig), Zirkzee (Anderlecht), Musaba (SC Heerenveen).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.