Nieuwe start bij Jong Oranje: 22 nieuwe namen in voorselectie

Reacties

Erwin van de Looi heeft de eerste voorselectie van Jong Oranje richting de nieuwe kwalificatiecylus bekendgemaakt. De bondscoach gaat aan de slag met een nieuwe lichting jeugdinternational, wat betekent dat er liefst 22 nieuwe namen op de 32-koppige lijst staan.

Nieuwe start bij Jong Oranje: 22 nieuwe namen in voorselectie
© Pro Shots

'Voor Jong Oranje begint op 7 september de weg naar het EK 2023', doelt Van de Looi op de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Jong Moldavie. 'We beginnen met een nieuwe lichting van spelers die na 1 januari 2000 geboren zijn en hebben hiervoor afscheid moeten nemen van een generatie spelers.'

'De vorige EK-kwalificatiereeks is zeer succesvol verlopen en hierdoor waren we voor het eerst sinds 2013 ook weer op het EK. Dit smaakt natuurlijk naar meer en we gaan er met deze nieuwe lichting ook alles aan doen om dit voor elkaar te boksen', zegt de bondscoach op de website van de KNVB.

Hoewel er dus 22 nieuwe namen in de voorselectie zitten, kan Van de Looi ook nog een beroep doen spelers als Sven Botman (Lille), Myron Boadu (AS Monaco), Brian Brobbey (RB Leipzig), Jurgen Ekkelenkamp (Ajax), Kjell Scherpen (Brighton & Hove Albion) en Joshua Zirkzee (Anderlecht).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.