Exodus Jong Oranje: afscheid van een generatie

Reacties

Voor het merendeel van de jeugdinternationals was de wedstrijd tegen Duitsland hun laatste voor Jong Oranje. Maar zes van de 21 spelers die afreisden naar Hongarije kunnen nog een gooi doen naar het EK van 2023.

Exodus Jong Oranje: afscheid van een generatie
© Pro Shots
Nederland O21
Nederland O21
1 - 2
Duitsland O21
Duitsland O21

Spelers geboren op of na 1998 mochten nog deelnemen aan het Europees kampioenschap in Hongarije en Slovenië. Zo kon het zijn dat spelers als Kaj Sierhuis, Justin Bijlow en Azor Matusiwa, allemaal 23 jaar, nog uit mochten komen op het voorbije EK. Zij zwaaien net als onder meer Justin Kluivert, Perr Schuurs en Calvin Stengs definitief af.

Trainer Erwin van de Looi, die onlangs zijn contract bij de KNVB verlengde, zal later dit jaar de kwalificatie beginnen richting het EK van 2023 dat wordt gehouden in Roemenië en Georgië. Spelers geboren op of na 1 januari 2000 komen daar nog voor in aanmerking. Van de selectie die mee was naar Hongarije zijn dat Mitchel Bakker, Sven Botman, Jurgen Ekkelenkamp, Kjell Scherpen, Myron Boadu en Devyne Rensch.

Niemand van de huidige lichting Jong Oranje-spelers was in staat om het record van Arnold Bruggink en Leroy Fer, beiden 31 wedstrijden voor Jong Oranje, aan te vallen. Wel nestelden Dani de Wit en Kaj Sierhuis zich in de toptien van het topscorersklassement.

All-time topscorers Jong Oranje

Wedstrijden Doelpunten
Klaas-Jan Huntelaar 23 18
Roy Makaay 27 15
Arnold Bruggink 31 15
Myron Boadu* 11 11
Dani de Wit 16 11
Género Zeefuik 12 10
Georginio Wijnaldum 24 10
Kaj Sierhuis 12 9
Vincent Janssen 10 8
Kiki Musampa 25 8
* Mag in theorie nog uitkomen voor Jong Oranje
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.