'Rebel Arthur ontbreekt op training, Barça beraadt zich op sancties'

Reacties

Barcelona is dinsdag na een korte vakantie begonnen met de voorbereiding op de return van de Champions League-achtste finale tegen Napoli. De rebellerende Arthur ontbrak als enige op de training.

'Rebel Arthur ontbreekt op training, Barça beraadt zich op sancties'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
3 - 1
Napoli
Napoli

Maandag maakten de Spaanse media al melding van het feit dat Arthur zich niet had gemeld op de club om net als de rest van de selectie een coronatest te ondergaan. Een dag later ontbrak de 23-jarige middenvelder ook op de training, zoals hij zondagavond al had aangekondigd bij de directie van Barça.

Volgens de sportkranten, die dinsdag groot uitpakken met de werkweigering van Arthur, had de clubleiding eigenlijk verwacht dat het bij een loos dreigement zou blijven. Maar de twintigvoudig international van Brazilië blijkt nu toch echt van plan te zijn om zijn vakantie in eigen land af te maken, voordat hij naar Juventus overstapt.

Arthur is naar verluidt verbolgen over de manier waarop de club hem heeft behandeld. De Braziliaan, die in eerste instantie helemaal niet wilde vertrekken naar Juve als onderdeel van de ruildeal met Miralem Pjanic, zou van trainer Quique Setién te horen hebben gekregen dat hij weinig meer zou gaan spelen en gooit nu zijn kont tegen de krib.

Dat Arthur weigert nog langer mee te trainen met de club, laat staan mee te doen in het vervolg van de Champions League, leidt mogelijk tot een flinke sanctie wegens contractbreuk. Barça beraadt zich inmiddels op juridische stappen en zou Juventus, de toekomstige werkgever van de middenvelder, daarbij aan zijn zijde hebben.

Dembélé
Er was dinsdag ook goed nieuws voor Barcelona. De Franse vleugelspits Ousmane Dembélé maakte na maandenlange afwezigheid zijn rentree op het trainingsveld en kan mogelijk nog meespelen in het restant van de Champions League. Ook Antoine Griezmann en Clément Lenglet zijn weer terug na hun blessures.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Barcelona gaat vol voor de Champions League: 'Maar ze zijn kansloos'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.