Barcelona gaat vier jaar na Bayern-martelgang in zee met Flick

Reacties

Barcelona heeft Hansi Flick woensdag gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer. De 59-jarige Duitser is de opvolger van Xavi, die na een roerig seizoen uiteindelijk toch werd bedankt voor bewezen diensten. Flick heeft een contract getekend tot medio 2026.

Barcelona gaat vier jaar na Bayern-martelgang in zee met Flick
© Pro Shots

Xavi kondigde in de winter al aan na dit seizoen te vertrekken toen de kritiek op de tegenvallende prestaties en het teleurstellende spel alsmaar toenam. Toen Barça vervolgens beter begon te draaien, kwam de 44-jarige clubicoon onder invloed van de publieke opinie terug op zijn besluit om te stoppen. Uitspraken over de beperkte financiële mogelijkheden voor komend seizoen schoten echter in het verkeerde keelgat bij voorzitter Joan Laporta, die vrijdag vervolgens alsnog afscheid nam van Xavi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toen was al duidelijk dat Flick inmiddels was gestrikt als opvolger. De naam van de voormalig trainer van Bayern München en ex-bondscoach van Duitsland zong ook al rond toen Xavi nog niet was teruggekomen op zijn besluit om te vertrekken. Flick is na Hennes Weisweiler en Udo Lattek de derde Duitse coach in de geschiedenis van Barcelona en na Louis van Gaal, Radomir Antic, Frank Rijkaard, Gerardo Martino en Ronald Koeman de zesde buitenlandse hoofdcoach van deze eeuw.

2-8
Met Flick haalt Barcelona de trainer binnen die verantwoordelijk was voor een van de grootste demasqués in het bestaan van de club. In coronatijd was Bayern onder zijn leiding met 8-2 te sterk voor de Catalanen in Lissabon. Na die blamage werd trainer Quique Setién ontslagen en kwam Koeman aan het roer. Flick veroverde met Bayern uiteindelijk de Champions League en maakte de treble zo compleet. Als opvolger van Joachim Löw was Flick minder succesvol bij Die Mannschaft.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.