Historische afgang voor Barcelona: Bayern wint met 2-8 (!)

Reacties

Bayern München heeft zich vrijdagavond op een ongelooflijke manier geplaatst voor de halve finale van de Champions League. De topfavoriet voor de eindzege had vrijdag na een ruim halfuur al vier keer gescoord tegen Barcelona, dat uiteindelijk liefst acht goals (!) om de oren kreeg. Met de deze absolute vernedering in de kwartfinale is het rampseizoen voor de Catalanen compleet.

Historische afgang voor Barcelona: Bayern wint met 2-8 (!)
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 8
Bayern München
Bayern München

Barcelona greep in eigen land naast zowel de landstitel als de Copa del Rey, maar het grote doel was met het winnen van de Champions League nog altijd in zicht. Daar maakte Bayern, in Duitsland al winnaar van de nationale dubbel, vrijdagavond zonder enige genade een einde aan. De ploeg van Flick zorgde voor een uitslag die nooit meer vergeten zal worden en blijft dromen van de treble.

Spektakel
In de eerste helft gebeurde werkelijk van alles. Thomas Müller (die met zijn 113de optreden nu de Duitser met de meeste Champions League-wedstrijden achter zijn naam is) opende al in de vierde minuut de score en drie minuten later stond het door een eigen goal van David Alaba alweer gelijk. Manuel Neuer voorkwam vervolgens een treffer van Luis Suárez en een indraaiende voorzet van Lionel Messi, die door drie Barcelona-spelers gemist werd, belandde op de paal.

Bayern toonde zich defensief kwetsbaar, maar was offensief een stuk beter in vorm. Een van richting veranderd schot van Ivan Perisic herstelde de Duitse voorsprong en vervolgens ging het snel. Robert Lewandowski verzuimde nog om gestuntel van Marc-André ter Stegen af te straffen, maar na een fantastische pass van Leon Goretzka op Serge Gnabry moest de keeper alsnog vissen. En na weer een niet afgestrafte fout van Ter Stegen dook Müller op voor Clément Lenglet en maakte hij er 1-4 van. Er was op dat moment nog maar net een halfuur gespeeld.

Bayern zat zo op rozen, maar Barcelona hield zich vast aan de kansen die het zelf had gekregen in de eerste helft en weigerde om de handdoek in de ring te gooien. Antoine Griezmann werd voor het tweede bedrijf in de ploeg gebracht voor Sergi Roberto en met een extra aanvaller probeerde Barcelona, met Frenkie de Jong op het middenveld, de druk op te voeren. De eerste kansen waren echter toch voor Bayern. De manschappen van Flick verzuimden in eerste instantie om nog verder uit te lopen, mede doordat een goal van Lewandowski werd afgekeurd vanwege buitenspel voor aangever Müller.

Hoop
De 2-4 van Suárez bracht enige hoop terug in de Catalaanse harten. De Uruguayaan kapte Jérôme Boateng uit en schoot overtuigend binnen. Lang bleef de hoop van Barcelona niet in leven, want met een weergaloze actie zorgde Alphonso Davies ervoor dat Bayern weer een marge van drie kreeg. De Canadees zette Nelson Semedo voor schut, haalde de achterlijn en gaf Joshua Kimmich een niet te missen kans. Het was voor het eerst dat Barcelona vijf tegengoals kreeg in een Champions League-wedstrijd. En daar bleef het niet bij.

Bayern kreeg na zijn vijfde goal kans na kans om Barcelona nog dieper in de put te drukken. Kingsley Coman en Gnabry faalden nog in hun zoektocht naar een zesde Bayern-treffer, maar acht minuten voor tijd maakte Lewandowski deze alsnog, door op aangeven van Philippe Coutinho raak te koppen. De Barcelona-huurling maakte zelf de zevende én de achtste Bayern-goal en maakte daarmee de unieke vernedering van het arme Barcelona compleet. Bayern gaat door naar de laatste vier in de Champions League en speelt in de halve finale tegen de winnaar van Manchester City - Olympique Lyon.

© Pro Shots

Bekijk hieronder alle doelpunten

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.