Koeman kan tegen Villarreal gewoon debuteren als coach van Barça

Reacties

De problemen komen van alle kanten op Barcelona af, maar het is in ieder geval duidelijk dat Ronald Koeman tijdens de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op de bank mag zitten als trainer. Daar ontstond wat duidelijkheid over na berichtgeving in Spaanse media.

Koeman kan tegen Villarreal gewoon debuteren als coach van Barça
© Pro Shots

Volgens Cadena COPE was er (nog) geen groen licht gegeven voor het debuut van Koeman over anderhalve week. De Spaanse bond zou volgens de berichten geen toestemming kunnen geven, omdat de Catalaanse club het ontslag van Quique Setién nog niet compleet had afgewikkeld.

Het Spaanse Sport is in de materie gedoken en daaruit blijkt dat Barça inderdaad nog niet alles heeft geregeld met de ontslagen Setién. Dit zit een debuut van Koeman echter niet in de weg. Barcelona heeft het contract van Setién formeel opgezegd bij de Spaanse voetbalbond, waardoor de club buiten de bond om de zaken kan afhandelen met Setién. Daarbij gaat het vooral om de te betalen afkoopsom.

Omdat het contract van Setién formeel is opgezegd, kan Koeman gewoon als trainer beginnen aan het seizoen van Barça. Eind september start Koeman met zijn club in La Liga in de thuiswedstrijd tegen Villarreal. De Catalanen waren vrij in de eerste twee speelrondes, omdat ze tot laat in het vorige seizoen nog actief waren in Europa. Koeman is het seizoen begonnen met twee winstpartijen in oefenduels, zowel Girona als Gimnàstic de Tarragona werd met 3-1 verslagen.

'Memphis en Koeman liggen elkaar goed, maar Memphis en Messi...?'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.