Koeman kijkt uit naar debuut in Camp Nou: 'Een speciale uitdaging'

Reacties

De strijd om de Joan Gamper Trofee biedt Ronald Koeman een laatste kans zijn spelers in wedstrijdverband te zien voor de Spaanse competitie ook voor Barcelona losbarst.

Koeman kijkt uit naar debuut in Camp Nou: 'Een speciale uitdaging'
© Pro Shots

Het vriendschappelijke duel met Elche is niet alleen de laatste test voor de start van La Liga maar ook het eerste optreden van het Barcelona van Koeman in Camp Nou. 'Het is een speciale uitdaging voor me, het is een wedstrijd om naar uit te kijken', zei de Nederlander over het bijzondere karakter van de ontmoeting van zaterdag.

De twee voorgaande oefenduels, met Nastic en Girona, eindigden in een 3-1 zege. Nu wacht een tegenstander van weer een hoger niveau. 'Het is een goed duel omdat het een ploeg is uit La Liga. Het is zowel fysiek als voetbaltechnisch een test. Ik hoop dat het goed gaat', aldus Koeman een dag voor het duel met promovendus Elche.

De gewezen international is te spreken over de voorbereiding. 'We zijn nu drie weken bezig en het team en de spelers staan er fysiek veel beter voor. We hebben ook tactisch kunnen werken. We hebben goede dingen gezien tegen Girona en hopelijk gaan we dat de hele wedstrijd tegen Elche zien.'

Miralem Pjanic maakt zaterdag mogelijk zijn officieuze debuut voor Barcelona. 'Hij is nog niet honderd procent fit om te beginnen, maar hij kan morgen misschien een paar minuutjes spelen', zei Koeman over de van Juventus overgekomen middenvelder.

Zo speelt het 'nieuwe' Barcelona van Koeman: 'Frenkie heeft geen excuses meer'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.