Enorme extase bij Olympiakos: 'Onze bizarre droom is werkelijkheid geworden'

Reacties

De vreugde bij Olympiakos was groot na afloop van de gewonnen Conference League-finale. De Grieken versloegen na een verlenging Fiorentina en pakten zodoende de eerste Europese prijs uit de Griekse voetbalgeschiedenis.

Enorme extase bij Olympiakos: 'Onze bizarre droom is werkelijkheid geworden'
© Pro Shots
Olympiakos Piraeus
Olympiakos Piraeus
nv
1 - 0
Fiorentina
Fiorentina

'Nu gaan we voor de Europa League!', reageerde president Vangelis Marinakis in de Griekse media. 'Onze bizarre droom is nu werkelijkheid geworden. En dat wordt onze volgende droom. Ik hoop dat onze mensen, de spelers, de fans eindeloos genieten van deze avond. En ik dank onze geweldige coach die ons de kracht heeft gegeven om onze dromen waar te kunnen maken.'

Ook succestrainer José Luis Mendilibar was in extase. Hij leidde vorig seizoen Sevilla naar de Europa League-zege en grijpt nu met Olympiakos de Conference League. 'Het heeft heel veel gekost voordat deze successen tot stand kwamen', vertelde hij aan Movistar+. 'Het gevoel was geweldig, omdat iedereen al bezig was met de strafschoppen.'

'Nu besef ik het nog niet helemaal, maar over een paar jaar zal ik hieraan terugdenken', vervolgde Mendilibar. 'Dan zal ik met mijn handen op mijn hoofd terugdenken aan deze grootse prestatie.' Mendilibar stapte in februari in bij Olympiakos, dat naast de Griekse landstitel greep. De Spanjaard gaf aan zeker door te willen bij de club, waar hij nog een jaar contract heeft.

Klik eerst op de tekst in de post om de winnende goal te kunnen zien:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Conference League
Meer over UEFA Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.