Real Sociedad geeft visitekaartje af tegen Real Valladolid

Real Sociedad heeft zijn aanspraak op het vierde Champions League-ticket kracht bijgezet door op eigen veld met 4-1 te winnen van middenmoter Real Valladolid. De Basken gaven hun visitekaartje af met een paar schoonheden van treffers en verlengden hun ongeslagen reeks in de competitie daardoor tot tien wedstrijden.

Dat Sociedad de laatste maanden op dreef is bleek tegen Valladolid al vanaf het eerste fluitsignaal. In het eerste halfuur kon doelman Dani Hernández bij kansen voor Imanol Agirretxe en Antoine Griezmann een tegengoal echter nog voorkomen.

In het laatste kwartier voor rust brak het duo het verzet van Valladolid dan toch. Griezmann (foto) opende in de 33ste minuut de score, nadat Mikel González de bal na een scrimmage had verlengd in de richting van de Franse vleugelspeler.

Zes minuten daarna scoorde Agirretxe na voorbereidend werk van Carlos Vela door de bal schitterend in de kruising te schieten, waarna Griezmann er na een pass over vijftig meter van David Zurutuza een minuut voor rust al 3-0 van maakte door de bal na een sublieme aanname langs Hernández te mikken.

Toen Xabier Prieto er uit een voorzet van Vela vlak na de hervatting ook nog 4-0 van maakte, viel er voor Valladolid niet veel meer te redden dan de eer. Dat deed het via invaller Javi Guerra nog wel in de 87ste minuut.

Door de overtuigende overwinning klimt Sociedad naar de vierde plaats, die recht geeft op de voorronden van de Champions League. Málaga kan zondagmiddag wel alweer op gelijke hoogte komen als het wint van Espanyol.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.