Deportivo boekt noodzakelijke winst in Galicische derby

Deportivo La Coruña mag blijven hopen op lijfsbehoud. De nummer laatst in de Primera División bracht de achterstand op Celta de Vigo door de 3-1 overwinning terug tot drie punten.

Deportivo boekt noodzakelijke winst in Galicische derby

De derby van Galicië was op voorhand beladen aangezien Deportivo en Celta verwikkeld zijn in een felle degradatiestrijd. Voor de thuisclub telde alleen een zege en dat hadden de spelers van Deportivo goed begrepen. Het openingsoffensief leidde in de negende minuut tot een treffer van Riki (foto). Het was alweer de elfde competitietreffer van de aanvaller van Deportivo.

De clubtopscorer aan de andere kant, Iago Aspas, eiste een negatieve hoofdrol voor zich op. Na een halfuur kreeg hij de rode kaart. Liggend op de grond deelde Aspas een kopstoot uit aan Carlos Marchena. Met elf tegen tien speelde Deportivo een gewonnen wedstrijd. Celta (waar Danijel Pranjic in de basis stond) probeerde het wel, maar het leidde tot weinig gevaar.

De beslissing viel na ruim een uur toen Silvio Deportivo op een 2-0 voorsprong zette. Nadat Diogo Salomão de derde Deportivo-treffer had aangetekend, redde Chu-Young Park de eer voor Celta.

Deportivo heeft door de zege nu twintig punten, Celta blijft op 23 staan. Osasuna (28), Granada (27), Real Zaragoza (26) en Real Mallorca (24) bevinden zich nog in het zicht van de Galicische clubs.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen