Westerveld: 'In mijn tijd geen doping nodig bij Sociedad'

Real Sociedad is door oud-voorzitter Iñaki Badiola beschuldigd van het gebruik van stimulerende middelen. Tussen 2002 en 2008 zou de Baskische clubs met zwart geld doping hebben verworven, dit zou tijdens die periode ook zijn toegediend aan de spelers.

Westerveld: 'In mijn tijd geen doping nodig bij Sociedad'

Sander Westerveld stond tussen december 2001 en juni 2004 onder de lat bij Real Sociedad. 'Als ik voor de periode spreek dat ik er zelf speelde, lijkt heel het dopingverhaal mij erg sterk', reageert de zesvoudige Oranje-international tegenover Voetbal International.

'In het seizoen 2002/03 beleefden wij een topjaar en werden we tweede op twee punten achterstand van Real Madrid. Dat deden we met technisch en tactisch hoogstaand voetbal. Géén vechtvoetbal of door negentig minuten vol gas te geven. Het was dus niet zo dat we middelen nodig hadden om beter te presteren...' 'Natuurlijk hebben bij Real Sociedad spelers vóór en na wedstrijden aan het infuus gelegen. Maar dat gebeurde in alle openheid. Het lijkt me dan sterk dat je als speler verboden middelen krijgt toegediend. Afgaande op alle verhalen van de laatste tijd, ga ik voor niemand mijn hand in het vuur steken. Maar ik heb nooit gezien of gemerkt dat iemand iets aparts toegediend heeft gekregen. En zelf heb ik nooit gemerkt dat een preparaat mijn prestaties extreem bevorderde.'

'Daarom vind ik het heel vreemd dat die ex-voorzitter (Iñaki Badiola, red.) iets roept wat er onder zijn voorganger zou hebben plaatsgehad. En als hij iets roept, dan moet hij man en paard noemen.' (Vincent Okker)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen