Celta en Sociedad spelen gelijk, Pranjic maakt debuut

Celta de Vigo heeft weer een puntje gesprokkeld in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Paco Herrera speelde in eigen huis gelijk tegen Real Sociedad (1-1).

In het Estadio Balaídos zat winterse versterking Danijel Pranjic voor het eerst bij de wedstrijdselectie van Celta de Vigo. De middenvelder werd eerder deze week gehuurd van Sporting Lissabon, nadat hij in Portugal niet aan de verwachtingen kon voldoen. De ex-speler van SC Heerenveen begon op de bank.

Pranjic zag zijn tijdelijke werkgever na ruim een half uur op voorsprong komen. Op aangeven van Iago Aspas was het Michael Krohn-Dehli die de ban brak. De Deen scoorde voor het eerst in zeven maanden. Zijn laatste doelpunt dateerde van 9 juni 2012, toen hij Denemarken naar een 1-0 overwinning schoot tegen Nederland op het EK.

Vlak na rust kwam Celta de Vigo al met tien man te staan na een rode kaart voor Augusto Fernández, even later mocht Pranjic als invaller zijn opwachting maken. Drie minuten na zijn komst kwam Sociedad op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van verdediger Garko Elustondo. In het laatste half uur werd er niet meer gescoord.

Celta de Vigo heeft nu twintig punten uit 21 duels en staat op de zestiende plaats. Real Sociedad klimt naar de zevende plek, maar weet dat de directe concurrentie nog een duel te goed heeft.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.